Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Звернення голови Запорізької обласної державної адміністрації до представників місцевого самоврядування області

3 березня 2009 - 13:55

Світова економічна криза, що вразила вітчизняну економіку, не оминула й Запорізький регіон, спричинивши цілу низку негативних явищ - скорочення виробництва у промисловості, зростання рівня зареєстрованого та прихованого безробіття, інфляцію, падіння рівня життя людей.

Соціально-економічні проблеми та негаразди спричинили напругу і зневіру у суспільстві. І ці настрої, на жаль, підтримуються безвідповідальною поведінкою окремих політичних сил у владних інституціях різних рівнів.

Між тим, історичний досвід людства переконує: здолати будь-яку кризу, максимально захистити громадян від її згубних наслідків і вийти на шлях поступального соціально-економічного розвитку ми можемо тільки всі разом. Зараз, як ніколи, потрібна консолідація зусиль всіх владних інституцій нашої країни.

Політизація процесу, гучні заяви, взаємні звинувачення та спекуляції, заробляння сумнівних політичних дивідендів не сприяють розв'язанню існуючих проблем. Натомість подібні дії спричиняють ескалацію соціальної напруги у суспільстві, розчарування та втрату у людей довіри до влади. Це шлях в нікуди.

Обласна державна адміністрація у цей складний час звертається до всіх представників місцевого самоврядування нашої області із закликом, не зважаючи на політичну приналежність, згуртуватися, об'єднати свої зусилля у боротьбі із наслідками економічної кризи.

Ми впевнені, що утримати ситуацію під контролем, врятувати економіку від ще більш глибокої кризи та максимально зберегти для людей соціальні стандарти можливо лише за рахунок прийняття відповідальних рішень та здійснення реальних антикризових заходів.

Ми закликаємо всіх представників місцевого самоврядування як виразників інтересів жителів Запорізької області та місцевих громад відкинути політичні чи ідеологічні розбіжності, розділити відповідальність за долю Запорізької громади і працювати разом задля подолання економічної кризи і досягнення стабільного розвитку регіону.

Голова Запорізької обласної
державної адміністрації


Олександр Старух

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та французьким містом Нант

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя

Нагороди нацгвардійцям вручив Іван Федоров