Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук окреслив регіонам кроки «великого будівництва»

7 лютого 2020 - 16:42

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук провів селекторну нараду з головами обласних державних адміністрацій.  У ході наради розглянуто низку важливих питань: заходи по запобіганню занесення та поширення на території України коронавірусу; стан готовності закладів вторинної та третинної медичної допомоги до запровадження системи фінансування за програмою медичних гарантій; стан затвердження та погодження Укравтодором планів виконання ремонтно-будівельних робіт на автодорогах місцевого значення; реалізація проєкту Президента України щодо спорудження шкіл, садочків та стадіонів; виконання програми «Спроможна школа для кращих результатів».

Запорізьку область на селекторній нараді представляв голова облдержадміністрації Віталій Туринок разом із першим заступником Іваном Федоровим та заступниками голови Андрієм Антоновим, Володимиром Тарасенко, Мариною Кудерчук, керівницею апарату Зінаїдою Бойко.

– Уряд затвердив план запобігання занесенню та поширенню на території України коронавірусу з Китаю, а також Національний план протиепідемічних заходів реагування на поширення вірусу. Усі підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту мають бути готовими. Заклади охорони здоров’я мають бути забезпечені усім необхідним засобами індивідуального захисту. Кожна територія має відпрацювати план дій на випадок, якщо в якійсь області буде підтверджений випадок захворювання, – наголосив Олексій Гончарук.

Прем’єр-міністр нагадав, що з квітня в країні змінюється модель фінансування закладів охорони здоров’я. Тепер Національна служба здоров'я оплачуватиме послуги спеціалізованим закладам за принципом «гроші йдуть за пацієнтом», а субвенція на утримання медичних закладів не передбачена.

Віталій Туринок повідомив, що у Запорізькій області з 58 закладів охорони здоров’я автономізовано 42, це складає 85,96%. На найближчій сесії Запорізької обласної ради буде схвалено устави 18 закладів охорони здоров’я обласного підпорядкування, що призведе до 100% автономізації закладів.

Олексій Гончарук також підкреслив, що програма «Велике будівництво» є пріоритетним завданням на 2020 рік. Головне завдання програми – сконцентрувати кошти на найнеобхідніших об’єктах інфраструктури. Усі об’єкти повинні мати привабливий зовнішній вигляд, бути безпечними та мати надійні інженерні мережі. Також вони мають будуватися із використанням енергозберігаючих технологій, стандартів доступності.

У Запорізькій області вже сформований відповідний перелік будівництва та реконструкції п’яти стадіонів, п’яти шкіл та п’яти садочків. Так само визначені ділянки автомобільних доріг загального користування місцевого значення та доріг комунальної власності, які будуть відремонтовано у поточному році.

За підсумком наради Прем’єр-міністр надав керівникам облдержадміністрацій відповідні доручення.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі