Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віталій Туринок взяв участь в обговоренні реалізації програми «Велике будівництво»

12 лютого 2020 - 13:41

Учора у Києві відбувся захід «Зшити Україну: безпека, будівництво, фінансування», на якому обговорили реалізацію президентської програми «Велике будівництво». Програма стартує вже з 1 березня 2020 року. Участь у заході взяли Президент України Володимир Зеленський, Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, очільники міністерств та відомств. Запорізьку область представляв голова облдержадміністрації Віталій Туринок.

– Ми хочемо з’єднати якісним сполученням усі куточки нашої країни: Схід, Захід, Північ, Південь. Ми повинні посилити культурні та соціальні зв’язки, а також – зробити доступними важливі соціальні об’єкти: наші лікарні, дитячі садочки та опорні школи. Цього року планується оновити 4 тис. кілометрів доріг державного значення, на що передбачено безпрецедентні кошти – понад 85 млрд грн. Ми ставимо за мету цього року побудувати 2,5 тисячі кілометрів доріг місцевого значення. Для досягнення цієї мети є виділені рекордні 22,2 мільярда гривень. Це на 70% більше, ніж було витрачено у 2019 році. Масштабне будівництво доріг допоможе створити в Україні близько 12 тисяч нових робочих місць, – заявив Президент України Володимир Зеленський.

За словами Прем’єр-міністра Олексія Гончарука, усі необхідні механізми для початку будівництва Урядом створені. Тепер вся відповідальність за вчасний старт будівництва на головах ОДА.

– «Велике будівництво» – це не про асфальт чи бетон. Це про нову якість життя українців. Часу на «розкачку» немає – маємо працювати швидко, якісно та скоординовано. Через 5 років ми маємо привести до хорошого стану значну частину основних доріг загальнонаціонального значення. Як це робити – ми вже знаємо, фінансування – є, підтримка на центральному рівні – є. Тому, якщо хтось із своїми завданнями не впорається, то будемо приймати кадрові рішення, – наголосив Прем’єр-міністр.

Під час презентації реалізації проєкту «Велике будівництво» у Запорізькій області Віталій Туринок повідомив, що у 2018-2019 роках виконані роботи з поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення та введено в експлуатацію 43 об’єкти. Також відремонтовано трасу державного значення Запоріжжя-Маріуполь: за один будівельний сезон вділося відремонтувати 123 км дороги (загальна протяжність 169,9 км). До того, виконано ремонт дорожнього покриття на місцевих дорогах загальною протяжністю 83,03 км.

– У 2020 році субвенція на місцеві дороги склала майже 900 млн грн. Перелік доріг місцевого значення направлено на узгодження до «Укравтодору» 29 січня. Після опрацювання з Укравтодором було визначено, що у 2020 році планується ремонт доріг державного значення, зокрема: М – 18 (Харків – Сімферополь) – 122,9 км; Н – 30 (Василівка – Бердянськ) – 118,7 км; Н – 23 (Кропивницький – Кривий Ріг – Запоріжжя) –10 км; Р – 73 (Н-08 – Нікополь) – 6,9 км. Упродовж тижня розпочнеться тендерна процедура. Ці дороги є дуже важливими, адже впливають на туристичний та промисловий потенціал області і повинні бути відремонтовані до початку туристичного сезону, – зазначив Віталій Туринок.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області