Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада сприяє посиленню громадської обізнаності щодо можливостей у сфері європейської інтеграції

14 лютого 2020 - 15:23

За ініціативи ГО «Офіс перспективного розвитку» в облдержадміністрації для представників громадських організацій Запорізької області організовано практичний семінар-тренінг на тему: «Європейська інтеграція: роль та можливості інститутів громадянського суспільства». Захід відбувся за підтримки Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю в рамках обласної Програми сприяння розвитку громадянського суспільства.

У якості спікерів до семінару долучились голова ГО «Офіс перспективного розвитку» Ірина Деркач, голова ГО «Запорізька рада реформ» Ігор Зубко та голова ГО «Центр медіації та екаутінгу «Точка зору» Лариса Церетелі.

Вітаючи учасників, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Лєван Шишинашвілі зазначив, що одним із головних завдань департаменту є впровадження ефективних механізмів комунікацій між обласною державною адміністрацією та інститутами громадянського суспільства, а також сприяння місцевим органам виконавчої влади на території Запорізької області у взаємодії із громадськими організаціями.

– Ми вдячні учасникам, які відгукнулися на запрошення взяти участь у семінарі-тренінгу, який проводиться за ініціативою ГО «Офіс перспективного розвитку». Я впевнений, що він буде корисним та цікавим для людей, які беруть в ньому участь. Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю завжди готовий сприяти проведенню подібних заходів та підтримувати громадський сектор, – наголосив Лєван Шишинашвілі.

Як зазначила Ірина Деркач, згідно з даними «Європейської мапи України», метою створення якої є активізація процесу європейської інтеграції, у загальному рейтингу Запорізька область посідає 19 місце. Проте вона входить в топ-3 областей, які мають найбільшу кількість проєктів, підтриманих Європейським інвестиційним банком та Європейським банком реконструкції та розвитку. Тож, для громадських організацій є значний обсяг роботи, який потребує підвищення обізнаності та фахових знань у сфері євроінтеграції.

Упродовж навчання учасники розглянули питання ролі громадянського суспільства в процесі європейської інтеграції, зокрема запорізьких інститутів громадянського суспільства. Також присутнім повідомили про грантові можливості запорізьких інститутів громадянського суспільства, основні аспекти розробки дизайну й підготовки проєктної заявки до фондів ЄС та інших донорів, присутніх в Україні. Не оминули увагою й ключові аспекти моніторингу, оцінки контролю та звітування за реалізацію проєктів.

У свою чергу, Ігор Зубко наголосив на активному долученні громадського сектору Запорізької області до процесів європейської інтеграції та зазначив, що регіон має потенціал, який можливо реалізувати, доклавши зусиль.

Також у ході тренінгу Офісом перспективного розвитку проведено опитування щодо якості організації та змістовного наповнення тренінгу задля покращення якості послуг, а по завершенню заходу учасники отримали відповідні сертифікати.



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств