Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Варто знати!

Увага! Реєстрація на безкоштовне навчання у сфері інформаційних технологій для людей з інвалідністю

17 лютого 2020 - 08:40

В Україні проживає 2,7 млн людей з інвалідністю, з яких менш ніж 20% є працевлаштованими. При цьому 1,4 млн осіб мають 3 групу інвалідності, яка дозволяє їм працювати, а в разі пристосування робочих місць для потреб людини з інвалідністю частина осіб з 2-ю та 1-ю групою можуть працювати на робочому місці або віддалено.

Завдяки проєкту «Ти можеш усе! Можливості безмежні!» люди з інвалідністю зможуть пройти якісне навчання та отримати престижну на ринку професію в IT сфері за гідну платню. 

Проєкт започатковано Міністерством соціальної політики України разом з громадською організацією «Прометеус» та Асоціацією «Інформаційні технології України». 

За словами організаторів, головною метою проєкту є надання безкоштовної можливості навчання популярним професіям у сфері IT для людей з інвалідністю. Після успішного тестування та отримання сертифікатів особи з інвалідністю зможуть взяти участь у конкурсах на вакантні посади у провідних IT компаніях України.

Для цього створено курси, на базі яких провідні ментори з IT-компаній та викладачі провідних українських вишів будуть навчати осіб з інвалідністю популярним IT-професіям. Це дасть змогу зменшити різницю в оплаті праці для людей з інвалідністю та без і значно покращить їх соціальний статус.
Проєкт триватиме наступні пів року у кілька етапів. Охочі можуть реєструватись на сайті проєкту. Під час реєстрації учасники мають обрати обов’язкові два курси та кілька (від одного до трьох) додаткових за власним бажанням.

Навчання розпочнеться 5 березня 2020 року. Навчальний процес відбуватиметься протягом 14 тижнів, ще тиждень на складання тестів і отримання сертифікатів, а далі – конкурси на вакантні посади. 

Організаційні питання стосовно навчання, курсів, термінів, умов можна відправляти на електронну адресу edu@msp.gov.ua. Що стосується технічних питань, надсилайте повідомлення на адресу support@prometheus.org.ua.

Читайте також

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни