Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Заклади культури Запорізької області осягають нові сучасні форми роботи

17 лютого 2020 - 10:41

В Департаменті культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації відбувся День керівника. У заході взяли участь керівники обласних підвідомчих комунальних закладів культури, які звітували про стан роботи за 2019 рік та обговорили основні заходи на 2020 рік. Не залишилися поза увагою і актуальні проблемні питання галузі.

Як зазначив директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Владислав Мороко, стабільною залишається мережа закладів культури клубного типу, мистецьких шкіл, бібліотеки вийшли на новий рівень і стали культурно-інформаційними центрами, музеї відшукують нові форми роботи із відвідувачами.   

Обласні комунальні заклади культури забезпечують високий рівень обслуговування глядачів високоякісним культурним продуктом. Обласними театрами та філармонією у 2019 році проведена 1641 вистава та концерт, їх відвідали 232,3 тис. глядачів, проведено 552 виїзні та гастрольні заходи, які відвідали 48,8 тис. глядачів. Здійснено постановку 24 прем’єрних та поновлених вистав.

Пріоритетними на нараді стали також питання щодо модернізації мережі бібліотек в умовах децентралізації, залучення інвестицій в роботі бібліотек, реконструкція та ремонт будівель обласного академічного театру юного глядача, обласної філармонії, обласних художнього та краєзнавчого музеїв, історико-архітектурного музею-заповідника «Садиба Попова».

За результатами наради керівникам надані відповідні доручення щодо розв’язання актуальних проблемних питань та покращення діяльності комунальних закладів культури. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в ефірі телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни