Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області продовжуються заходи з протидії незаконному обігу та роздрібній торгівлі пальним

19 лютого 2020 - 11:10

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук провів селекторну нараду з головами обласних державних адміністрацій. Присутніми розглянуто заходи з протидії незаконному обігу і роздрібній торгівлі пальним.

Запорізьку область на селекторній нараді представили заступники голови облдержадміністрації Андрій Антонов, Володимир Тарасенко, Марина Кудерчук, керівниця апарату Зінаїда Бойко, представники структурних підрозділів облдержадміністрації та правоохоронних органів.

− На сьогодні продовжуються заходи щодо детінізації ринку пального, припинення роботи нелегальних заправок та роздрібної торгівлі пальним. Вже є певні результати цієї роботи. На сьогодні призупинена діяльність близько 600 АЗС, які працювали нелегально, конфісковано близько 11 тис. тонн пального. Це питання знаходиться на постійному контролі, та робота не припиняється. Уряд ліквідує тіньові ринки і корупційні схеми в різних галузях — обіг деревини, гральний бізнес, забудовники, АЗС. Усі органи держави мають розглядати це як комплексну стратегію. Ті, хто думають, що це тимчасові заходи для «галочки» – дуже помиляються. Без документів працювати ніхто не буде. Це — постійне явище, а не тимчасові заходи, − зазначив Олексій Гончарук.

У Запорізькій області станом на 17 лютого перевірено 319 автозаправних станцій та газозаправних станцій. За інформацією Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації, з них 13 − припинили свою діяльність, 28 – демонтовані, 41 – відсутні за вказаними адресами, на 237 АЗС наявні ліцензії. У ході перевірок зареєстровано 12 адміністративних проваджень та 5 кримінальних проваджень. Робота з протидії незаконній роздрібній торгівлі пальним у Запорізькій області триває та знаходиться на особливому контролі обласної влади.

Також під час наради Прем'єр-міністр наголосив на активізації роботи щодо внесення облдержадміністраціями Кабінету Міністрів проєктів перспективних планів спроможних територіальних громад з урахуванням нової редакції методики формування громад, готовності закладів вторинної та третинної медичної допомоги до запровадження у 2020 році системи фінансування за програмою медичних гарантій тощо.

За підсумком наради Олексій Гончарук надав керівникам облдержадміністрацій відповідні доручення.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в ефірі телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни