Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада збільшила видатки на фінансування сфери фізичної культури та спорту в Запорізькій області

19 лютого 2020 - 15:12

Сьогодні, 19 лютого, в облдержадміністрації відбулась зустріч з представниками сфери фізичної культури та спорту в Запорізькій області для обговорення питання фінансування галузі.

До заходу під головуванням першого заступника очільника облдержадміністрації Івана Федорова долучилися заступниця голови облдержадміністрації Марина Кудерчук, начальниця Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Власова, народний депутат України IX скликання Генадій Касай та ініціативна група, до складу якої увійшли Заслужені працівники фізичної культури та спорту України, а також представники спортивних асоціацій та закладів області.

Члени ініціативної групи зауважили, що 2020 рік — один із найвідповідальніших для спортсменів, бо це рік Олімпійських ігор, які відбудуться у Токіо.

За інформацією Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації, на сьогодні 5 спортсменів Запорізької області мають ліцензії на участь у цих стартах, та ще 16 можуть вибороти це право.

− Ми маємо надію, що наші спортсмени обов’язково завоюють медалі найвищого ґатунку. Тож запланували на пункт обласної програми спорту «Виплата одноразової грошової премії спортсменам області згідно з рейтингом їх виступів на Олімпійських, Паралімпійських іграх» видатки на загальну суму 2 200 000 грн, − пояснила Наталія Власова.

У свою чергу Іван Федоров зазначив, що обласна влада збільшила фінансування сфери фізичної культури та спорту в Запорізькій області у 2020 році.

− У 2019 році фінансування галузі (утримання закладів та установ сфери, капітальні видатки, ремонти, спортивна робота, оздоровлення, поліпшення матеріально-технічної бази, програмні заходи тощо) склало 96 000 917 грн, з них видатки на заходи обласної Цільової програми розвитку фізичної культури та спорту у Запорізькій області на 2017-2021 роки становили 11 933 197 грн. Натомість у 2020 році на галузь фізичної культури та спорту заплановано видатки на загальну суму 100 543 458 грн, з них на заходи обласної програми - 12 793 818 грн, — заявив Іван Федоров.

Підбиваючи підсумки зустрічі, перший заступник голови облдержадміністрації зазначив, що обласна влада детально опрацьовує питання підтримки  галузі та розглядає й інші шляхи збільшення фінансування сфери фізичної культури та спорту в Запорізькій області.



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області