Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі фахівці обмінюються досвідом протидії торгівлі людьми

20 лютого 2020 - 13:39

У Запоріжжі відбувся дводенний навчальний тренінг в межах реалізації проєкту «Впровадження Національного механізму та взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в тому числі дітьми». Він пройшов при підтримці Департаменту соціального захисту населення Запорізької облдержадміністрації та за ініціативою громадської правозахисної організації «Егіда-Запоріжжя».

У тренінгу взяли участь представники поліції, освіти, соціальних служб (в тому числі і по роботі з дітьми), центрів зайнятості, міграційної служби, правозахисних та громадських організацій. Також з доповіддю виступила головний спеціаліст відділу оздоровлення дітей, забезпечення гендерної рівності та протидії торгівлі людей Департаменту соціального захисту населення Любов Біла.

На сьогодні перед Запорізькою областю, як і перед іншими територіями, стоїть завдання щодо надання якісних соціально-психологічних послуг постраждалим від насильства шляхом створення кризових спеціалізованих установ та мобільних бригад.

Щороку на реалізацію заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству в рамках Комплексної обласної програми з оздоровлення та відпочинку дітей, сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми на 2017-2021 роки виділяються кошти з обласного бюджету. Цього року коштом обласного бюджету планується навчання фахівців, які будуть проводити корекційні заходи для кривдників на місцях.

Учасники заходу мали нагоду не лише обговорити всі проблемні питання, поділитися досвідом, але й розробити дієвий механізм співпраці у сфері протидії торгівлі людьми під час проведення практичних занять та інтерактивних вправ. Вони розглянули не тільки теоретичні питання даної теми, а й змогли розібрати реальні життєві ситуації з можливими варіантами реагування та домовитись про алгоритм дій під час виникнення подібних проблем в Запорізькій області. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області