Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Разом сконцентрувати всі зусилля

10 березня 2009 - 14:43

Запорізьку обласну виконавчу владу на селекторному засіданні представляли перший заступник голови ОДА Олександр Бережний, заступники голови ОДА Олександр Сін та Геннадій Фукс, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

Юлія Тимошенко у вступному слові зазначила, що ситуація в країні з погашенням боргів із заробітної плати різна. В одних регіонах борги у цьому році зменшились, інші, навпаки, їх наростили.

Запорізька область прозвучала у числі тих, де зменшились темпи росту боргу і сума заборгованості скоротилась на 13% на підприємствах усіх  форм власності.

Уряд має наміри допомогти таким підприємствам вирішити проблему до кінця. По-перше, не затримувати їм повернення боргу по ПДВ. Для цього у державному казначействі буде відкрито спеціальний рахунок. Туди надійдуть кошти, призначені на повернення ПДВ, і використати їх можна буде лише на погашення боргу із заробітної плати. По – друге, «зелену вулицю» буде відкрито тим колективам, які отримали і вчасно виконують державне замовлення. По – третє, уряд допоможе   дебіторам підприємств – боржників.

Ю. Тимошенко дала доручення Міністерству промполітики вивчити ситуацію конкретно по кожному державному підприємству.

О. Бережний під час селекторного спілкування неодноразово просив слова, щоб висловити  позицію запорізької обласної виконавчої влади з цього питання, але Київ його не почув.  Позиція ж полягає в тому, що державним підприємствам треба або дати державне замовлення і розраховуватись з ними вчасно, або дозволити «вільне плавання».

- Час нарешті визнати, що держава виявилась неефективним менеджером. Скажімо, на ДП «Радіоприлад» за п’ять років змінилися шість керівників. Левова частка загальнообласного боргу із заробітної плати – борги цього підприємства, - зазначив Олександр   Бережний.

Прем’єр-Міністр України озвучила і приємну новину для сільгоспвиробників. Аграрний фонд України проводить закупівлю зерна минулорічного врожаю додатково. До того ж всіх класів і не лише із сертифікованих зерносховищ. Для цього будь-кому з аграріїв варто зателефонувати  на «гарячу» лінію Кабінету Міністрів і заявити про себе, як кажуть, у "живій" черзі. На оформлення необхідної документації має піти не більше трьох днів. Отже на отримані кошти ще можна встигнути купити паливо на Кременчуцькому нафтопереробному заводі за пільговими цінами для проведення весняно-польових робіт.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»