Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На запоріжців чекає свято баскетболу – відбірковий матч на «Євробаскет-2021»

21 лютого 2020 - 17:37

Напередодні відбіркового матчу на «Євробаскет-2021» між чоловічими національними збірними України та Угорщини з баскетболу в облдержадміністрації відбулась пресконференція за участю представників Збірної України, обласної федерації баскетболу, обласної влади.

Зокрема, до заходу долучилися капітан Національної збірної України з баскетболу В’ячеслав Кравцов та директор Департаменту інформаційних технологій Федерації баскетболу України В’ячеслав Лопушанський, президент Запорізької обласної федерації баскетболу Валерій Єлькінсон.

Присутні розповіли про організацію та підготовку до першого домашнього матчу відбору на Євробаскет-2021.

Як повідомив заступник начальниці Управління — начальник відділу з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Владислав Ковпак, вчора збірна України провела першу гру з суперником по підгрупі – збірною Австрії, в якій здобула перемогу (88:73), а збірна Угорщини цього ж дня перемогла чинного чемпіона – збірну Словенії (77:75).

Святом для усього міста назвав матч, що відбудеться у Запоріжжі, президент Запорізької обласної федерації баскетболу Валерій Єлькінсон.

 - Ми вдячні Федерації баскетболу України за те, що вдруге у нас з'явилася можливість провести матч в Запоріжжі. Відбірковий матч Чемпіонату Європи — це велике свято для запоріжців. Ми також вдячні нашим гравцям, які викладаються на 100%. Завтра, 22 лютого, у СК «Будівельник» о 15.00 відбудеться майстер-клас для вихованців юнацьких спортивних шкіл від гравців збірної України. У неділю, 23 лютого, о 15.00 у ПС «Юність» відбудеться семінар для тренерів Східного регіону. Цього ж дня команда продемонструє свій потенціал у грі зі збірною Угорщини. Упевнений, глядачі отримають масу задоволень від гри. Також для них заплановані конкурси, розіграші, автографсесія, - наголосив Валерій Єлькінсон.

У свою чергу, В’ячеслав Кравцов зазначив, що до збірної увійшли найуспішніші гравці, які готові докласти максимальних зусиль задля здобуття перемоги та прославлення Батьківщини на європейській арені.

Нагадаємо, що матч між збірними України та Угорщини відбудеться у неділю, 23 лютого о 18:00 у ПС«Юність». Чоловіча збірна вже грала у Запоріжжі: у листопаді 2018 року українська команда перемогла у чинного чемпіона Європи збірну Словенії.

Гра проти угорської команди стане першим домашнім випробовуванням для гравців та Айнарса Багатскіса на чолі національної збірної України.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області