Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області на базі ЦНАПів відкрито інформаційні пункти підприємця

24 лютого 2020 - 11:31

За підтримки Офісу розвитку малого і середнього підприємництва при Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, а також проєкту FORBIZ відбулась презентація пілотного проєкту запуску мережі інформаційних пунктів підприємця.

До заходу долучилися представники регіональних відділень Держпродспоживслужби, Держгеокадастру, Держпраці, Державної податкової служби, обласного центру зайнятості та обласної влади, зокрема директорка Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Оксана Матвіїшина.

Пункти у м. Мелітополь та у смт Веселе було відкрито 20 лютого, а 21 лютого Інформаційний пункт підприємця офіційно відкрили у Запоріжжі (приміщення Центру надання адміністративних послуг, бульвар Центральний, 27).

Між Запорізькою обласною державною адміністрацією, відповідними органами місцевого самоврядування та Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України підписано Меморандум про співпрацю щодо реалізації проєкту з утворення ІПП.

Ініціатива реалізується у чотирьох областях: Запорізькій, Чернігівській, Тернопільській та Черкаській.

− Сподіваюсь, що впровадження такого проєкту сприятиме формуванню в нашому регіоні екосистеми розвитку бізнесу та створенню сприятливого бізнес-середовища. Облдержадміністрація висловлює щиру вдячність Офісу розвитку малого і середнього підприємництва при Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України (SMEDO), а також проєкту FORBIZ, завдяки яким це стало можливим. Це не останні важливі реформи, які реалізуються владою, і надалі ми очікуємо ще чимало програм та заходів, направлених на розвиток підприємництва, – зазначила Оксана Матвіїшина.

Як пояснив керівник Офісу розвитку МСП Андрій Слабінський, принцип роботи пункту – це єдине вікно, де підприємець може дізнатися про можливості для відкриття своєї справи та розвитку бізнесу, дієві програми підтримки МСП та отримати безкоштовну інформаційну консультацію від співробітника пункту. Його мета – допомогти підприємцям та тим, хто хоче започаткувати власну справу.

Передбачається, що в ІПП надаватимуться безкоштовні інформаційні та консультаційні послуги, передовсім, для мікро- та малого бізнесу, а також осіб, які планують започаткувати власну справу. Користувачі матимуть можливість:

  • отримати безкоштовну інформаційну підтримку щодо відкриття або ведення бізнесу;
  • знайти корисні контакти;
  • дізнатися про можливості навчання, події та заходи в регіоні;
  • дізнатися про перспективи фінансування розвитку бізнесу;
  • поділитися пропозиціями щодо розвитку підприємництва в регіоні.

Як повідомила консультантка з інфраструктури малого та середнього підприємництва та бізнес-послуг Офісу розвитку малого і середнього підприємництва Ксенія Савченко, відповідальні фахівці вже пройшли навчання з питань розвитку малого та середнього підприємництва, інфраструктури підтримки бізнесу, типового інформаційного пакета послуг ІПП тощо.

− Переконаний, центри стануть дієвими консультаційними майданчиками, які покращуватимуть наш бізнес-клімат. У разі успішного старту така модель запрацює в кожній області, – підсумував керівник Офісу розвитку МСП Андрій Слабінський.



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни