Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відсьогодні усі міжнародні рейси у запорізькому аеропорту будуть перевіряти епідеміологи

26 лютого 2020 - 10:10

Вчора увечері під керівництвом голови облдержадміністрації Віталя Туринка відбулась нарада, присвячена запобіганню занесенню і поширенню на території Запорізької області гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом. Зокрема, мова йшла про перевірку стану здоров’я усіх пасажирів та членів екіпажу, які прилетіли до Запоріжжя із-за кордону.

Участь у нараді взяли заступники голови ОДА Іван Федоров, Володимир Тарасов, Марина Кудерчук, керівниця апарату ОДА Зінаїда Бойко, заступник запорізького міського голови Валерій Еделєв, в.о. директора  КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» Олексій Дубревський, представники правоохоронних, контролюючих органів, головні лікарі обласних закладів охорони здоров’я, представники ГУ  Держпродспоживслужби в області, Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ.

– Мережею ширяться чутки, що Запорізький аеропорт буде зустрічати рейси з Китаю. Це неправда. Не треба «вестись» на панічні лозунги. З ранку 26 лютого усі міжнародні рейси, що прибувають з-за кордону, будуть перевіряти епідеміологи. Це правда. Такими є вимоги Кабінету Міністрів України. Як ми всі знаємо, коронавірусна інфекція небезпечна саме довгим інкубаційним періодом, тож ніхто не застрахований від зараження. Ми маємо бути готові до будь-якої надзвичайної ситуації, у тому числі, якщо у Запорізькій області підтвердять випадок коронавірусної інфекції, − зазначив Віталій Туринок.  

Як повідомив Олексій Дубревський, у міжнародному аеропорту «Запоріжжя» вжито усіх заходів щодо недопущення поширення вірусної інфекції типу коронавируса через повітряну галузь.  

– По-перше, ми маємо відомості про всіх пасажирів, про стан їх здоров’я ще до посадки літака. В аеропорту визначено окрему епідеміологічну карантинну стоянку для літаків, якщо борт є санітарний або на ньому є громадяни з підозрою на хворобу. Карантинна стоянка не перешкоджає спільній роботі аеропорту. Придбано засоби індивідуального захисту − рукавички, маски, дезінфікуючі розчини тощо. Кожен день проводиться санітарна обробка. Цілодобово працює фельдшерський пункт з необхідним обладнанням. Також там є засоби індивідуального захисту підвищеного рівня, а саме: протиепідемічні костюми (протичумні), для того, щоб захистити всіх залучених при обслуговуванні рейсів як співробітників аеропорту, так і інших співробітників, залучених до обслуговування судна. На сьогодні запаси індивідуального захисту активно застосовуються, замовили додаткову партію масок і дезрастворів. Також замовили спеціальні термометри, відпрацювали всі необхідні процедури, розроблені медико-лабораторним центром на повітряному транспорті. Є ізолятор для двох людей і додаткові приміщення для випадків, коли буде необхідно ізолювати більше, − розповів  Олексій Дубревський.

Головний лікар обласної інфекційної лікарні Володимир Шинкаренко зазначив, що медзаклад та працівники повністю готові до зустрічі пацієнтів із підозрою на коронавірусну інфекцію. Заклад має спеціально облаштовані бокси для пацієнтів, засоби захисту тощо. 

Підбиваючи підсумки наради Віталій Туринок наголосив, що здійснить перевірку найближчого міжнародного рейсу та відвідає обласну інфекційну лікарню. Важливо, як спрацювали усі причетні структури. Також посадовець доручив першому заступнику Івану Федорову розробити План дій у разі виявлення надзвичайної ситуації, спричиненою поширенням коронавірусу в області.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн