Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькій громаді представили об’єкти реконструкції та будівництва у рамках президентської програми «Велике будівництво – 2020»

26 лютого 2020 - 13:07

Обговоренню масштабної національної програми «Велике будівництво – 2020» була присвячена онлайн-нарада голови облдержадміністрації Віталія Туринка із заступниками, керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації та її апарату. Участь у заході взяли перший заступник голови ОДА Іван Федоров, заступники голови Володимир Тарасенко, Марина Кудерчук, Андрій Антонов, керівниця апарату Зінаїда Бойко.

– Ми працювали над реалізацією президентської програми «Велике будівництво» не один місяць. Нарешті, сьогодні ми можемо представити широкому загалу результати нашої роботи. У Запорізькій області буде проведено реконструкцію та капітальний ремонт дев’яти шкіл, п’яти дошкільних закладів, а також побудовано п’ять стадіонів. Для реалізації цих проєктів планується залучити кошти ДФРР, Надзвичайної кредитної програми для відновлення України, субвенції на соціально-економічний розвиток та кошти місцевих бюджетів, – розповів Віталій Туринок.

Очільник регіону зазначив, що крім цього, з держбюджету для Запорізької області планується виділити 140 млн грн на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів». Проєктні заявки для шкіл формують території.

У рамках проєкту «200 сучасних приймальних відділень» планується відремонтувати та забезпечити медичним обладнанням дев’ять відділень. Також до кінця року буде завершено та введено в експлуатацію 17 амбулаторій.

– Ще одним із пріоритетних напрямків роботи у 2020 році є будівництво доріг. В рамках реалізації масштабного проєкту «Зшити Україну: безпека, будівництво, фінансування» перед нами стоїть низка надважливих завдань. Одне із них – відновлення та завершення робіт на наших довгобудах. Нарешті зрушено з мертвої точки це питання. Вже визначено переможця тендеру на відновлення будівництва мостів. Перемогла турецька компанія «Онур» з пропозицією майже 12 млрд грн. У березні плануємо розпочати роботи. Особлива увага приділяється основним «транспортним артеріям країни» – дорогам М-18 Харків – Сімферополь та Н-30 Василівка – Бердянськ. Ці дороги є дуже важливими для Запорізької області, адже впливають на туристичний та промисловий потенціал і повинні бути відремонтовані до початку туристичного сезону. На будівництво доріг місцевого значення з дорожнього фонду залучено майже 900 млн грн, – зазначив Віталій Туринок.

Посадовець повідомив, що за кошти ДФРР буде завершено будівництво двох плавальних басейнів у м. Запоріжжя та м. Мелітополь. Загалом на реалізацію проєктів з усіх джерел буде залучено понад 1 млрд грн.

– Ми вже розпочали реалізацію масштабної програми Президента України «Велике будівництво» та капітальний ремонт шкіл, дитячих садків, приймальних відділень лікарень, стадіонів та доріг по всій області. Наше головне завдання зараз – це вчасна координація діяльності з профільними міністерствами і установами та злагоджена організація роботи на місцях. Ми повинні зробити більш доступними важливі соціальні об’єкти: наші лікарні, дитячі садочки та опорні школи, відповідно якомога швидше відремонтувати дороги місцевого значення, – підсумував голова облдержадміністрації Віталій Туринок.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Диспетчерський центр «Укренерго» застосував графік аварійних відключень до кінця сьогоднішнього дня у Запорізькій області

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ