Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проєкт «Велике будівництво» у Запорізькій області передбачає ремонт доріг, реконструкцію навчальних закладів та об’єктів спортивної інфраструктури

26 лютого 2020 - 15:47

Старт та подальше впровадження Національної програми «Велике будівництво» обговорили учасники онлайн-наради голови облдержадміністрації Віталія Туринка з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації.

Як зазначив заступник голови облдержадміністрації Володимир Тарасенко, Президентський проєкт «Велике будівництво» в Запорізькій області вже стартував. Усі необхідні механізми для початку будівництва створені.

− Зусилля обласної влади, насамперед, будуть зосереджені на об’єктах, які несуть соціальне навантаження. Тобто, якщо ремонтується дорога, то це дорога, яка веде до опорної школи або до великої лікарні. Всі проєкти пов’язані між собою та мають комплексний характер. Пріоритет влади – це мешканці Запорізької області та їх потреби, − відзначив у своєму виступі Володимир Тарасенко.

У 2020 році на ремонт та утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах передбачено субвенцію з державного бюджету у сумі майже 900 млн грн. Цьогоріч всі сили будуть зосереджені на відновленні доріг та виконанні ремонтно-будівельних робіт. Пріоритет буде надаватися маршрутному принципу та соціальній важливості об’єктів. Цього року дорожники відмовляться від практики ремонту невеликих окремих ділянок. Ремонтні роботи будуть здійснені великими відрізками на ділянках автомобільних доріг протяжністю від 5 км. Заплановано виконання ремонтних робіт на 15 об’єктах на суму 674,4 млн грн з них: 1 реконструкція, 2 капітальних ремонти та 12 об’єктів поточного середнього ремонту.

Цього року вже опрацьовано та заплановано з «Укравтодором» на 2020 рік наступний ремонт доріг державного значення: М – 18 (Харків – Сімферополь) – 122,9 км, Н – 30 (Василівка – Бердянськ) – 118,7 км, Н – 23 (Кропивницький — Кривий Ріг — Запоріжжя) –10 км, Р – 73 (Н-08 – Нікополь) – 6,9 км.

Найближчим часом розпочнеться тендерна процедура. Ці дороги мають важливе логістичне значення для всієї держави. Саме за цими напрямками тисячі туристів їдуть відпочивати на Азовське узбережжя, тому планується розпочати ремонтно-будівні роботи зазначених доріг ще до початку туристичного сезону.

Проєкт «Велике будівництво» − проєкт соціальний, проєкт для людей. Тому важлива частина президентської програми – навчальні заклади та об’єкти спортивної інфраструктури.
Так, у 2020 році заплановано роботи з комплексної реконструкції та термомодернізації в 9 закладах освіти. Всі вони мають бути завершені до 1 вересня, аби діти пішли до нових класів та навчались у комфортних умовах.

До кінця поточного року також планується завершити реконструкцію та капітальні ремонти у 5 дошкільних навчальних закладах. Це садочки в Мелітополі, Гуляйполі, Приазовську та ще два у Запорізькому районі.

Також буде забезпечено реконструкцію 5 стадіонів у м. Запоріжжя, смт Комишуваха, м. Василівка, с. Михайлівське та с. Азов. Це будуть сучасні стадіони з якісним покриттям та новими трибунами.

За кошти ДФРР буде завершено будівництво та реконструкцію двох басейнів у м. Запоріжжя та м. Мелітополь. Зокрема, це реконструкція будівель та споруд «Запорізької обласної школи вищої спортивної майстерності» та будівництво басейну у м. Мелітополь.

Надважливий проєкт цього року — комплексна програма модернізації системи водопостачання та водовідведення в Запорізькій області. Область має досить низький рівень забезпеченості питною водою. Загальна потреба фінансування становить понад 500 млн грн. Вперше за останні роки на реалізацію заходів регіональної цільової програми «Питна вода Запорізької області» на 2020 рік передбачено майже 70 млн грн з обласного бюджету.

Знаковий проєкт для мешканців області та м. Запоріжжя — реконструкція площі Фестивальної. Впровадження цього масштабного інфраструктурного проєкту підвищить туристичну та інвестиційну привабливість міста та області. Тендер вже оголошено. На його реалізацію будуть залучені кошти ДФРР, а також значні обсяги коштів обласного та міського бюджетів.

− Ми впевнені, що нова площа Фестивальна здатна стати місцем тяжіння не тільки для запоріжців, але й гостей нашого краю. Наголошую, що цей процес вже стартував. Здійснюється постійний контроль та особиста відповідальність. Ми поставили перед собою суспільно-важливі та абсолютно реальні амбітні цілі, − відзначив, підбиваючи підсумки, Володимир Тарасенко.



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я