Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Умови для самовдосконалення у запорізької молоді є

12 березня 2009 - 15:22

Учасники засідання заслухали доповідь начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА Анастасії Склярук про підсумки роботи щодо реалізації державної молодіжної політики у 2008 році  та обговорили плани роботи на 2009 рік.

Для більш плідної співпраці з молоддю облдержадміністрацією була розроблена  «Обласна програма підтримки молоді на 2009-2011 роки».

Однією з нагальних проблем, якій постійно приділяє увагу виконавча влада, було названо зайнятість студентської молоді. Понад 8 тисяч студентів торік були тимчасово працевлаштовані. Значну роботу в цьому плані виконують студентські центри праці, які створено у кожному вищому навчальному закладі області.

Торік головою обласної державної адміністрації було призначено 12 стипендій кращим студентам, розмір якої становить 600 гривень щомісячно. Ця матеріальна  підтримка  є потужним стимулом  для успішного навчання  і активної  громадської діяльності.

Протягом року забезпечувалась реалізація обласної програми "Молодій запорізькій родині – доступне житло". З місцевих бюджетів на кредитування молодих сімей для будівництва житла у 2008 році виділено 3,7 млн. грн.  Та недостатньо опрацьованою члени координаційної ради визнали проблему нестачі вільних місць у студентських гуртожитках, що є актуальною для більшості вищих навчальних закладів.

Щороку облдержадміністрація забезпечує проведення обласних конкурсів серед молоді: «Державна служба – моя  служба», «Молодий підприємець року», «Молодий аграрій року», конкурс для обдарованої молоді у галузі мистецтва та у галузі науки, проходить популярний молодіжний фестиваль естрадного мистецтва «Зорепад».

Значною подією для регіону стало проведення у Запоріжжі ІІ Міжнародної конференції з питань патріотичного виховання молоді.

У планах роботи координаційної ради – подальша реалізація вже існуючих програм та створення нових.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів