Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Безпека життя і здоров’я людей повинна бути на постійному контролі

13 березня 2009 - 13:43

Таке доручення керівники територій отримали під час обласної селекторної наради, де, зокрема, розглядалися причини нещодавньої пожежі у м. Запоріжжя.

За словами першого заступника голови ОДА Олександра Бережного, гараж, у якому два дні тому сталося загорання, фактично являв собою підпільний цех з переробки нафтопродуктів. Численні порушення техніки безпеки і призвели до сумних наслідків – постраждали люди,  як сам винуватець інциденту, так і рятувальники та медики, які прибули на місце надзвичайної події. Пожежа також спричинила значні матеріальні збитки.

- Обласна адміністрація вимагає від всіх керівників районів разом з представниками органів місцевого самоврядування провести відповідну перевірку по своїх територіях, - окреслив завдання Олександр Бережний.

Посадовець наголосив також на необхідності посилення роботи щодо забезпечення безпеки людей. Загалом по цьому напрямку у регіоні спостерігається певна позитивна динаміка. Так, з початку року на 54% скоротилася кількість загиблих та травмованих на дорогах області, на 24% зменшилася кількість пожеж. Проблемним напрямком поки що залишається безпека на воді.

- Збереження життя і здоров’я громадян – головне завдання влади, - наголосив Олександр Бережний, - тож питання запобігання виникненню надзвичайних ситуацій маємо тримати на постійному контролі.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів