Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Внесено зміни до обласного бюджету-2020

28 лютого 2020 - 09:14

Під час засідання сесії обласної ради внесено зміни до обласного бюджету на 2020 рік. Перерозподіл коштів проводиться з метою розподілу додаткових фінансових ресурсів на реалізацію програмних заходів, здійснення капітальних та поточних видатків установ, реалізацію проєктів будівництва та реконструкції об’єктів інфраструктури, соціально-культурного та екологічного призначення.

Зокрема, Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації спрямовуються кошти:

  • на погашення кредиторської заборгованості 2019 року по захищених та незахищених видатках закладів охорони здоров’я – 27,2 млн грн, а також заборгованості за поставлене обладнання – 7 млн грн;
  • здійснення видатків, пов’язаних з реалізацією спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку проєкту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей” – 14,4 млн грн за рахунок залишків відповідної субвенції.

Управлінню молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації – 12 млн грн, в тому числі на заходи:

  • цільової програми розвитку фізичної культури і спорту у Запорізькій області на 2017-2021 роки – 11,3 млн грн;
  • обласної цільової програми «Молодь Запорізького краю» на 2017-2021 роки – 420,5 тис. грн;
  • обласної цільової програми національно-патріотичного виховання молоді на 2017-2021 роки – 250 тис. грн.

Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації – 2,5 млн грн для надання  грошової компенсації особам з інвалідністю внаслідок війни ІІІ групи з числа військовослужбовців, які брали безпосередню участь в АТО/ООС та потребують поліпшення житлових умов, для придбання житла.

Департаменту освіти і науки облдержадміністрації – 102,3 млн грн за рахунок залишків освітньої субвенції, в тому числі на:

  • оснащення закладів загальної середньої освіти обладнанням для навчальних кабінетів і STEM – лабораторіями – 53,3 млн грн;
  • придбання шкільних автобусів – 26,5 млн грн;
  • ремонт та придбання обладнання для їдалень (харчоблоків) закладів загальної середньої освіти – 16,4 млн грн;
  • забезпечення належних санітарно-гігієничних умов у приміщеннях закладів загальної середньої освіти – 3,6 млн грн;
  • придбання обладнання для спеціальних шкіл та навчально-реабілітаційних центрів, в яких навчаються сліпі, із зниженим зором, глухі діти  - 350 тис грн;
  • оновлення матеріально-технічної бази обласних закладів освіти  - 2,1 млн грн;

Крім цього, спрямовано додаткові кошти обласного бюджету в сумі 4 млн грн на утримання комунального закладу вищої освіти «Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія».

Службі у справах дітей – 600 тис. грн на проведення заходів в рамках комплексної обласної програми з оздоровлення та відпочинку дітей, сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми на 2017-2021 роки.

Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації з урахуванням перерозподілу передбачених на 2020 рік видатків, спрямовуються додаткові кошти на :

  • надання пільгових довгострокових кредитів молодим сім'ям на придбання житла – 1,4 млн грн;
  • надання пільгових довгострокових кредитів для забезпечення житлом учасників АТО – 2,7 млн грн;
  • технічне переоснащення частотними перетворювачами та системами плавного пуску артезіанських свердловин та насосних станцій – 5,8 млн грн;
  • реалізацію заходів Регіональної цільової програми «Питна вода Запорізької області» на 2012-2020 роки – 413 тис. грн.

Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації – 64,2 млн. грн на реалізацію заходів Програми розвитку автомобільних доріг Запорізької області на 2020-2022 роки (1,4 млн грн за рахунок обласного бюджету та 62,8 млн грн – за рахунок залишків дорожнього фонду 2019 року).

Департаменту агропромислового розвитку та захисту довкілля облдержадміністрації – 1 млн. грн  на виконання заходів Програми розвитку  лісового фонду Запорізької області на період до 2022 на створення нових мінералізованих  смуг та догляд за ними.

На підтримку збройних сил та захист населення від надзвичайних ситуацій – 3 млн грн (Департамент з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації – 2,5 млн грн, Запорізький обласний військовий комісаріат – 500 тис грн).

Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації на виконання заходів Комплексної програми розвитку малого і середнього підприємництва – 891,5 тис грн.

Розівській ОТГ спрямовується міжбюджетний трансферт в сумі 1,2 млн грн на будівництво спортивного майданчика Розівського закладу загальної середньої освіти № 1 І-ІІІ ступенів Розівської селищної ради.

Бюджету Бердянської ОТГ спрямовується міжбюджетний трансферт в сумі 8 млн грн за рахунок залишків коштів фонду охорони навколишнього природного середовица на реконструкцію самопливного каналізаційного колектору у м. Бердянськ.

На співфінансування проєктів, які реалізуються за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку з обласного бюджету додатково спрямовується 1,5 млн грн (Департаменту охорони здоров’я – 923 тис грн, Департаменту капітального будівництва –  549 тис грн).

Крім цього, Департаменту капітального будівництва облдержадміністрації спрямовуються додаткові кошти в сумі 200 тис грн на проєктно-вишукувальні роботи по об’єкту «Реконструкція приймальної камери очисних споруд м. Дніпрорудне Запорізької області», а також 1,4 млн грн спрямовується на об’єкт «Реконструкція водопостачання с. Кінські Роздори Пологівського району Запорізької області».

Як зазначив директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Сергій Медвідь, також здійснюється розподіл залишків субвенції на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров'я у сільській місцевості в сумі 92,1 млн грн.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку