Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Облдержадміністрація вимагає посилення контролю за станом розрахунків за спожиті енергоносії

13 березня 2009 - 15:09

На поточний час стан розрахунків за спожиті енергоносії залишається незадовільним. Так, за даними головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації, станом на 13 березня  жодна з територій за використані енергоносії у повному обсязі не розрахувалася.

Заборгованість за природний газ у 2009 році склала 241,6 млн. грн., причому левова частка боргу належить підприємствам комунальної теплоенергетики. Внаслідок цього у обласних енергопостачальних компаній виникають серйозні проблеми із закупівлями енергоносіїв у необхідному обсязі, що, в свою чергу, може спричинити зрив опалювального сезону. Так, через борги кілька територій ще й досі не отримали ліміти газу на третю декаду березня.

Актуальним залишається й питання приведення тарифів на енергоносії та житлово-комунальні послуги у відповідність до їхньої реальної собівартості.

Голова облдержадміністрації також наголосив на необхідності посилення роботи у галузі впровадження енергозберігаючих технологій. Олександр Старух нагадав, що у деяких районах цієї зими вже були запущені відповідні пілотні проекти, і закликав керівників територій використовувати будь-які можливості скорочення обсягів споживання блакитного палива  та переходу на альтернативні джерела теплозабезпечення.

- Цей опалювальний сезон незабаром завершується, але  за півроку розпочнеться новий, і вже сьогодні ми маємо думати, чи буде в оселях запоріжців тепло наступної зими, - звернувся посадовець до керівників територій.

Учасники селекторної наради також заслухали доповідь військового комісара області Давида Моіна щодо ходу весняної призовної кампанії, наряд на яку складає 1250 осіб. Серед проблем, на які місцевій виконавчій владі слід звернути увагу, - матеріально-фінансове забезпечення призовного процесу та активізація роботи щодо  розшуку призовників, які ухиляються від військової служби.

Вдосконалення вимагає й робота власне призовних комісій, адже наразі наша область має найгірший показник за кількістю військовослужбовців, що були достроково звільнені за станом здоров’я – 10 осіб.

Коментуючи цю проблему, Олександр Старух наголосив на персональній відповідальності керівників територій за якість роботи призовних комісій.

- Якщо, не дай Боже, через стан здоров’я з тими юнаками, яких ви сьогодні відправляєте до армії, станеться нещастя, того ж дня ви будете звільнені з займаної посади, - попередив О.Старух  голів райдержадміністрацій.

Під час селекторної наради розглянуто питання проведення весняних суботників для впорядкування та озеленення територій. При цьому місцева влада має забезпечити контроль за вивезенням сміття до відведених та спеціально обладнаних місць.

Керівники територій також отримали завдання готуватись до проведення чергової хвилі «антикризових» ярмарків, що пройдуть по області вже наступної суботи – 21 березня.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів