Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі дитячі заклади оздоровлення та відпочинку готуються до старту літнього сезону

3 березня 2020 - 16:48

Перший заступник голови облдержадміністрації Іван Федоров провів нараду з директорами дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. Участь у нараді взяли директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Світлана Абдурахманова, представники обласного оперативного штабу з координації оздоровчої кампанії у Запорізькій області, члени атестаційної комісії з проведення державної атестації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, члени комісії з питань обліку майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей, а також представники Бердянської та Приморської міських рад, Якимівської та Кирилівської селищних рад.

– У минулих роках Запорізька область входила в п’ятірку областей за обсягами фінансування оздоровчої кампанії з обласного бюджету. В цьому році область спробує утримати позиції, хоча б на рівні минулого року шляхом збільшення фінансування з місцевих бюджетів. Сьогодні ми розглянемо питання щодо Державного реєстру майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку, щодо проведення державної атестації та вимог дотримання санітарного законодавства, пожежної безпеки в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, – звернувся до учасників наради Іван Федоров.

Світлана Абдурахманова повідомила, що у 2020 році на території Запорізької області планують свою роботу 34 позаміські дитячі заклади оздоровлення та відпочинку. З них два заклади не працювали протягом останніх років та планують відновити свою роботу.

– Формою державного контролю за діяльністю дитячих закладів оздоровлення та відпочинку є державна атестація. За результатами проведення державної атестації закладу може бути присвоєна вища, перша, друга або третя категорія. Щороку державну атестацію проходять до 11 дитячих закладів. Заклади можуть підвищити або підтвердити свою категорію, а деякі визнаються як неатестовані або їм присвоюється нижча категорія. У цьому році, відповідно до Плану проведення державної атестації, планується провести атестацію також в 11 закладах оздоровлення та відпочинку, – повідомила посадовець.

Варто зазначити, що наразі, відповідно до законодавства України, має функціонувати Державний реєстр майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей. Це електронна база даних про об’єкти права власності. Електрона програма Реєстру запрацювала у січні 2020 року.

За інформацією Департаменту соціального захисту населення ОДА, з 31 закладів області, які працювали минулого року, в Реєстрі вже пройшли первинну реєстрацію 21 ДЗОВ. Це складає 70 %. Станом на сьогодні на комісію подали документи ще 15 закладів оздоровлення і відпочинку.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку