Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Викладачі Запорізької області обмінялися досвідом в рамках «Методичного тижня»

4 березня 2020 - 10:50

У Запорізькому обласному центрі науково-технічної творчості учнівської молоді «Грані» проведено «Методичний тиждень».

Захід організовано з метою розвитку педагогічної та професійної майстерності працівників, активізації творчого потенціалу та надання інформаційно-методичної та практичної допомоги педагогам.

Активно працювала «Школа комп’ютерної грамотності» для педагогів закладу за програмами Word, Excel, Smartphone. Також відбувся педагогічний практикум за темою: «Особливості роботи із сучасними дітьми «Покоління Z», під час якого присутні ознайомилися з основними установками та цінностями сучасних дітей, їх стосунками з дорослими, особливостями сприйняття інформації. За короткий час обговорення народилося багато цікавих ідей та задумів. Керівники дитячих творчих колективів отримали методичні рекомендації щодо роботи з сучасними вихованцями в умовах закладу позашкільної освіти.

Цікаво й динамічно у форматі інтелектуального інтерактивну пройшло заняття в «Школі молодого методиста», під час якого розглянули питання провадження сучасних інформаційно-комунікаційних технологій у практику роботи педагогічних працівників. На практиці було доведено, що навіть за допомогою сервісу створення презентацій Microsoft PowerPoint можливо зробити інформаційно насичений та практично підкріплений інтерактив на кшталт «Розумники та розумниці».

Також у рамках проведення «Методичного тижня» відбулася інформаційна зустріч для методистів міста та області. Учасники обговорили актуальні питання: участь закладів позашкільної освіти міста та області у методичних виставках різних рівнів; організацію участі педагогів у конкурсі професійної майстерності «Джерело творчості»; участь педагогів у професійних конкурсах рукописів, навчальних програм, методичних розробок; популяризацію досвіду та публікації педагогічних працівників у фахових виданнях, на освітніх платформах у мережі інтернет.

Підсумком роботи педагогічного колективу протягом тижня стало засідання методичної ради закладу. Під час заходу учасники обговорили питання вивчення і творчого впровадження передового педагогічного досвіду, розвитку творчої особистості вихованця в гуртках спортивно-технічного профілю, хід атестації педагогів Центру «Грані» та роль методичної служби у підготовці керівників гуртків до атестації.

Завершальним акордом стало відвідання виставки методичних матеріалів, підготовлених педагогами закладу за минулий рік.

«Методичний тиждень» – це традиційний захід в арсеналі закладів позашкільної освіти, але у 2020 році у Центрі «Грані» він пройшов з використанням інноваційних технологій. Педагоги закладу отримали позитивний імпульс, підвищили рівень знань та професійної майстерності.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?