Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух: «Робимо все, щоб захистити людей»

17 березня 2009 - 14:27

Про діяльність облдержадміністрації у сфері захисту соціально-економічних інтересів жителів області в умовах економічної кризи звітував перед журналістами голова Запорізької ОДА Олександр Старух.

- Неможливо перемогти економічну кризу в окремо взятому регіоні, але певні важелі та механізми впливу на ситуацію обласна влада все ж таки має, - наголосив посадовець. – І сьогодні ми робимо все від нас залежне, щоб максимально захистити людей.

Одним з важливих напрямків цієї діяльності є контроль за ціновою ситуацією в області, адже, як свідчать останні соціологічні дослідження, найбільше людей турбує саме зростання цін на продукти харчування.

Завдяки заходам, що їх вживає облдержадміністрація, за підсумками лютого в області зафіксовано найнижчий рівень інфляції – 100,9% (для порівняння – по Україні цей показник становить 101,5%.

За словами Олександра Старуха, це є результатом тієї системної роботи, яку проводить облдержадміністрація – укладання меморандумів щодо граничного розміру торгових надбавок, постійний моніторинг цін.

Позитивним виявився й ефект ще однієї ініціативи облдержадміністрації – проведення ярмарків, які в народі вже отримали назву «антикризових». Запоріжці отримують можливість придбати товари за цінами товаровиробників, без «накруток» посередників. Місцеві ж товаровиробники, у свою чергу, мають змогу продати свою продукцію за вигідними для себе цінами. В середньому ціни на ярмарках, що вже двічі проводилися в усіх великих містах області, на 15-20% нижчі за ринкові. Наступний ярмарок відбудеться у суботу, 21 березня.

Не залишається поза увагою влади питання погашення заборгованості із заробітної плати. Наразі ця цифра сягає 43 млн. 119 тис. грн., що є одним з найнижчих показників серед індустріальних регіонів України. Обнадіює і той факт, що Запорізька область – одна з небагатьох, кому навіть за непростих економічних умов вдалося у лютому цей борг скоротити майже на 1,6 млн. грн.

Очільник області також поінформував журналістів, що протягом найближчих тижнів керівництво облдержадміністрації відвідає всі підприємства, що мають проблеми з виплатою заробітної плати.

- Це робиться для того, щоб розібратись з проблемою на місці, вивчити її причини і з'ясувати, чим саме обласна влада може допомогти працівникам, - пояснив Олександр Старух представникам ЗМІ.

Вже сьогодні першу таку зустріч проводить на одному з мелітопольських підприємств заступник голови ОДА Микола Фролов.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа безпеки та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців