Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькому районі після капітального ремонту відкрито перший дитячий садок у рамках програми «Велике будівництво»

5 березня 2020 - 11:23

У смт Малокатеринівка після капітального ремонту відкрито дошкільний навчальний заклад – ясла-садок «Рукавичка». Це перший садочок із п’яти відібраних по області, які реконструюються за програмою Президента України «Велике будівництво».

В урочистому заході з нагоди відкриття дитячого садочка взяв участь голова  облдержадміністрації Віталій Туринок, заступник голови Володимир Тарасенко та голова обласної ради Григорій Самардак.

– Малокатеринівка – яскравий приклад того, як починає змінюватися життя. Спільними зусиллями місцевої громади, мешканців території та усіх органів влади капітально відремонтований дитячий садок. Тільки разом ми зможемо відбудовувати наші території. Як приємно бачити світлі радісні очі дітей. Саме для цього ми працюємо. Тепер діти будуть перебувати у гідних, комфортних умовах. Вони будуть навчатися правильних речей, виховуватимуться у любові та злагоді. Хочу привітати усіх жінок з прийдешнім  Міжнародним жіночим днем. Усього вам найкращого, любові, − привітав малокатеринівців Віталій Туринок.

Голова Малокатеринівської селищної ради Людмила Волик провела гостям екскурсію дитячим садком. Директорка навчального закладу Олена Діденко розповіла, що Малокатеринівський КДНЗ «Рукавичка» працює як дитячий садок з 1940 року. А сама будівля побудована у 1928 році. Заклад розрахований на дві групи – 30 місць. Наразі садочок відвідують 40 вихованців. На черзі до зарахування в дитячий садок знаходяться ще 50 дітей. З цього року групи  набули статусу інклюзивних, адже до закладу ходять діти з особливими освітніми потребами.

− Масштабна реконструкція закладу тривала три роки. Кошти надходили  з Державного фонду регіонального розвитку та завдяки сумісному фінансуванню Запорізької області та Запорізького району. Було вирішено пристосувати під дитсадок просторе адміністративне приміщення колишнього сільськогосподарського підприємства. З відкриттям другого корпусу  зникає черга на зарахування до дитсадка і всі охочі будуть забезпечені місцями в закладі дошкільної освіти, − наголосила Олена Діденко.

Приміщення побудовано із застосуванням енергоефективних технологій, має багатофункціональний простір для  двох груп дошкільників, спортивну, музичну та актові зали, харчовий та медичний блоки, пральню, адміністративні приміщення, а також приміщення для роботи  логопеда та психолога.  

На території закладу  розташовані групові майданчики з тіньовими навісами та безпечним гумовим покриттям на підлозі, пісочниці, майданчики для занять з фізкультури, вивчення правил дорожнього руху та юних натуралістів. Проведено капітальне облаштування території з яскравим озелененням. На сьогодні заклад повністю забезпечений всім необхідним для початку роботи.

Дитячий садок активно  співпрацює з соціальними партнерами зі Швеції. Завдяки партнерським відносинам за їх підтримки садок отримав матеріальну допомогу: навчально-дидактичні посібники, іграшки, дитячі меблі, спортивне обладнання.

Віталій Туринок та Григорій Самардак від обласної влади передали керівництву закладу телевізор.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ