Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Медичні заклади області готують до другого етапу реформи

5 березня 2020 - 13:14

Під головуванням першого заступника голови ОДА Івана Федорова відбулось засідання госпітальної ради округу Запорізької області. До заходу долучилися директорка Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Вікторія Клименко та начальник Управління юридичного забезпечення діяльності ради виконавчого апарату обласної ради Єгор Мороз.

− Що стосується формування госпітальної мережі в цілому, відмічу позитивні тенденції. Не дивлячись на те, що Запорізька область мала найгірші показники щодо контрактування з НСЗУ, на сьогодні заклади охорони здоров’я області перетворилися в комерційні неприбуткові підприємства. Підтвердження щодо укладання договорів нам нададуть до 10 березня, − зазначив Іван Федоров.

Директорка Департаменту охорони здоров’я ОДА Вікторія Клименко повідомила про процес формування планів перспективного розвитку закладів охорони здоров’я.

− Ми надіслали листи-запити щодо перспективного розвитку кожній лікарні області. На сьогодні постановою Кабміну вже затверджено 9 опорних лікарень на території регіону. Відповідно до постанови для гарантованого забезпечення надання вторинної (спеціалізованої) та госпітального етапу екстреної медичної допомоги відповідно до потреб населення госпітального округу та суміжних госпітальних округів, поступового формування спроможної мережі надавачів медичних послуг опорні заклади охорони здоров’я визначаються на період до трьох років, − зазначила Вікторія Клименко.

Вона пояснила, що перелік опорних закладів визначено на основі відповідної Методики формування мережі робочою групою, яка була сформована МОЗ України за участю представників Національної служби здоров’я України, Міністерства розвитку громад та територій України, представників проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» та обласної державної адміністрації. Надалі ці заклади охорони здоров’я працюватимуть у рамках проєкту EMERGENCI 2020. Він передбачає проведення в приймальних відділеннях опорних лікарень ремонтів та дооснащення їх необхідним високовартісним обладнанням. На обладнання 212 опорних лікарень в Україні Світовий банк виділив 100 млн дол.

В ході засідання присутні розглянули й питання визначення опорної лікарні БЛІЛ ІІ рівня надання медичної допомоги дитячому населенню Запорізької області. У ході обговорення учасники підтримали пропозицію Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації надалі визначити опорним закладом Запорізьку обласну дитячу клінічну лікарню. Присутні зазначили, що на сьогодні вона має відповідну кваліфікацію та матеріально-технічну базу, а також зручне розташування (в центрі м. Запоріжжя). Відповідне звернення буде направлено Міністерству охорони здоров’я.

Довідково.

Опорні заклади охорони здоров'я вказані в розпорядженні Кабміну «Про затвердження Переліку опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах на період до 2023 року».

Три опорні лікарні знаходяться в обласному центрі: Запорізька обласна клінічна лікарня, Міська лікарня № 9 та Міська лікарня екстреної й швидкої медичної допомоги.

Решта перебувають в області. Опорними лікарнями госпітальних округів визначено:

• Василівську центральну районну лікарню;

• Бердянське територіальне медичне об'єднання;

• Пологівську багатопрофільну лікарню інтенсивного лікування;

• Спеціалізована медико-санітарна частина Енергодарської міськради;

• Багатопрофільну лікарню інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги Мелітопольської міської ради;

• Токмацька багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» Токмацької міськради.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн