Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Україні запровадять електронні лікарняні

6 березня 2020 - 08:30

foto

На засіданні Уряду здійснено ще один крок до запровадження в Україні електронних лікарняних, а саме прийнято рішення, яке передбачає автоматизацію процесів, та дає можливість відслідкувати весь процес оформлення лікарняного. Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики.

Прийняттям відповідного рішення Уряд фактично знищить корупційні та шахрайські схеми, через які лікарняний можна було купити. Як зазначили у Міністерстві, вже з квітня кожен лікар, який видає лікарняний повинен буде підписати документ своїм цифровим підписом в електронній системі. Тобто паперові бланки з часом відійдуть у минуле. Далі інформація через реєстр в Пенсійному фонді (ПФУ) буде автоматично передана у Фонд соціального страхування (ФСС) – в установі одразу знатимуть, що людина захворіла і повинна отримати компенсацію – оскільки є платником єдиного соціального внеску, а також передаватиметься роботодавцю, який через кабінет страхувальника на веб-порталі ПФУ побачить, що його працівник оформив тимчасову непрацездатність.

Ідентифікація лікарів у веб-сервісі проводитиметься на підставі переданих МОЗ до ПФУ відомостей про заклади охорони здоров’я та фізичних осіб-підприємців, які мають ліцензію на провадження медичної практики. У свою чергу інформація у МОЗ накопичуватиметься на підставі даних Національної служби охорони здоров’я про укладені договори із закладами охорони здоров’я.

Дана ініціатива стала можливою завдяки спільним зусиллям Мінсоцполітики, МОЗ, Секретаріату КМУ, ПФУ, ФСС та підтримці народних депутатів. Протокол обміну даними уже погоджений усіма сторонами і всі чекають на старт електронного лікарняного в квітні.

 

За матеріалами Урядового порталу

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни