Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Стабільність на ринку праці забезпечить прагматична політика

18 березня 2009 - 14:08

Члени координаційного комітету розглянули стан справ на ринку праці області, зміни у законодавстві у сфері зайнятості населення та обговорили пропозиції щодо внесення змін до Програми зайнятості населення Запорізької області на 2008-2009 роки.

Минулого року у нас був найнижчий показник рівня безробіття з 2000 року - 5,6 % на все працездатне населення. Та вже з жовтня ситуація на ринку праці почала погіршуватись. Станом на 1 березня цього року на обліку у центрах зайнятості зареєстровано понад 41 тисячу осіб, що на 50 % більше, ніж на відповідну дату минулого року. Тепер в області на одне робоче місце претендують 8 безробітних. Крім того, утричі зросла кількість працівників, які перебувають в умовах вимушеної неповної зайнятості.

- За таких обставин Програма зайнятості населення Запорізької області на 2008-2009 роки, що була затверджена обласною радою, потребує серйозних коригувань. Ми повинні прагматично оцінити ситуацію і відпрацювати пропозиції щодо внесення змін до Програми, щоб полегшити участь жителів регіону, які втратили роботу, - зазначив заступник голови ОДА Микола Фролов.

Один з виходів зі скрутного становища члени координаційного комітету бачать в організації громадських робіт. Однак фінансування цієї програми у поточному році передбачено у розмірі лише 2,6 млн. грн., тоді як торік було виділено 6 млн. грн.

Відзначалося також, що нині особливого контролю вимагає питання фіксування безробітних серед сільського населення. Не всі люди, які були задіяні у сільському господарстві, звертаються до центрів зайнятості, а відповідно і не отримують належну допомогу.

- Не можна допустити і так званого сімейного безробіття, коли жоден з працездатних членів сім'ї не має роботи, - наголосив Микола Фролов.

Пропозиції щодо внесення змін до Програми будуть розглянуті найближчим часом, щоб вже під час наступної сесії обласної ради, яка планується на 23 квітня, можна було їх затвердити.

 

Управління у справах преси та інформації.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович