Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області тривають перевірки дитячого харчування у школах

10 березня 2020 - 11:45

У Запорізькій області проводиться широкомасштабна робота щодо поглибленого аналізу та оцінки поточного стану організації дитячого харчування, а також вивчення рівня задоволеності учнів і батьків шкільними обідами. Заходи проводяться у рамках реалізації проєкту дружини Президента України Олени Зеленської з розробки Національної стратегії щодо розбудови безпечного та здорового освітнього середовища та реформування системи шкільного харчування в країні.

Спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області спільно з Департаментом освіти і науки облдержадміністрації проведено комісійні обстеження 18 закладів загальної середньої освіти Запорізької області.

За інформацією Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, під час обстежень проводилось оцінювання загального санітарно-технічного стану та оснащення шкільних харчоблоків, дотримання технологічного процесу та рецептур, за якими готуються страви, виконання меню, його калорійність та різноманітність, організація питного режиму, оцінка системи контролю якості та безпечності продуктів та умови їх зберігання, уточнювався перелік постачальників харчових продуктів та обсяг завозу харчових продуктів.

За результатами здійснених заходів в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Запорізькій області під головуванням начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Віктора Шершнєва з представниками Департаменту освіти і науки Запорізької міської ради та їх територіальних підрозділів проведено семінар-нараду.

Учасники процесу обговорили низку питань щодо покращення матеріально-технічної бази навчально-виховних закладів, в тому числі харчоблоків, дотримання санітарно-гігієнічних норм, створення належних умов перебування дітей та організації безпечного харчування в закладах освіти м. Запоріжжя.

Крім того, під час заходу презентовано розроблений Держпродспоживслужбою в Запорізькій області паспорт харчоблоку освітнього закладу.

Спеціалісти Держпродспоживслужби наголосили на обов’язковому продовженні роботи щодо впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) на харчоблоках закладів дошкільної та загальної середньої освіти.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів

Усиновлення дитини під час війни: що потрібно знати?