Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області тривають перевірки дитячого харчування у школах

10 березня 2020 - 11:45

У Запорізькій області проводиться широкомасштабна робота щодо поглибленого аналізу та оцінки поточного стану організації дитячого харчування, а також вивчення рівня задоволеності учнів і батьків шкільними обідами. Заходи проводяться у рамках реалізації проєкту дружини Президента України Олени Зеленської з розробки Національної стратегії щодо розбудови безпечного та здорового освітнього середовища та реформування системи шкільного харчування в країні.

Спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області спільно з Департаментом освіти і науки облдержадміністрації проведено комісійні обстеження 18 закладів загальної середньої освіти Запорізької області.

За інформацією Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, під час обстежень проводилось оцінювання загального санітарно-технічного стану та оснащення шкільних харчоблоків, дотримання технологічного процесу та рецептур, за якими готуються страви, виконання меню, його калорійність та різноманітність, організація питного режиму, оцінка системи контролю якості та безпечності продуктів та умови їх зберігання, уточнювався перелік постачальників харчових продуктів та обсяг завозу харчових продуктів.

За результатами здійснених заходів в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Запорізькій області під головуванням начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Віктора Шершнєва з представниками Департаменту освіти і науки Запорізької міської ради та їх територіальних підрозділів проведено семінар-нараду.

Учасники процесу обговорили низку питань щодо покращення матеріально-технічної бази навчально-виховних закладів, в тому числі харчоблоків, дотримання санітарно-гігієнічних норм, створення належних умов перебування дітей та організації безпечного харчування в закладах освіти м. Запоріжжя.

Крім того, під час заходу презентовано розроблений Держпродспоживслужбою в Запорізькій області паспорт харчоблоку освітнього закладу.

Спеціалісти Держпродспоживслужби наголосили на обов’язковому продовженні роботи щодо впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) на харчоблоках закладів дошкільної та загальної середньої освіти.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Пам'ятаємо кожного: 85 нових дзвіночків зʼявилися на Дереві пам’яті

Діалог влади та бізнесу: електронні сервіси ПФУ – крок до цифрового офісу

Для дорослих і дітей: запорізькі артисти запрошують глядачів на святкові вистави

«Футбол сильніший за сирени»: у Запоріжжі підбили підсумки першого етапу спортивного проєкту

Люди з великим серцем: у Запоріжжі відзначили Міжнародний день волонтера

«Дуальна освіта – потужний «якір» для молоді, який заохочує її залишатися в Україні», – заступник Міністра освіти і науки Микола Трофименко

Загалом упродовж доби окупанти завдали 776 ударів по 23 населеним пунктам Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 1380-го дня війни

Громади та комунальні підприємства Запорізької області отримали чергову партію нової спецтехніки

Графіки погодинних відключень світла у Запоріжжі: як розподіляють навантаження

Державний бюджет-2026: зарплати вчителів суттєво зростуть

Безоплатне харчування для всіх школярів та рух до стандартів ЄС: в Україні оновили Стратегію реформування шкільного харчування