Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області тривають перевірки дитячого харчування у школах

10 березня 2020 - 11:45

У Запорізькій області проводиться широкомасштабна робота щодо поглибленого аналізу та оцінки поточного стану організації дитячого харчування, а також вивчення рівня задоволеності учнів і батьків шкільними обідами. Заходи проводяться у рамках реалізації проєкту дружини Президента України Олени Зеленської з розробки Національної стратегії щодо розбудови безпечного та здорового освітнього середовища та реформування системи шкільного харчування в країні.

Спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області спільно з Департаментом освіти і науки облдержадміністрації проведено комісійні обстеження 18 закладів загальної середньої освіти Запорізької області.

За інформацією Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, під час обстежень проводилось оцінювання загального санітарно-технічного стану та оснащення шкільних харчоблоків, дотримання технологічного процесу та рецептур, за якими готуються страви, виконання меню, його калорійність та різноманітність, організація питного режиму, оцінка системи контролю якості та безпечності продуктів та умови їх зберігання, уточнювався перелік постачальників харчових продуктів та обсяг завозу харчових продуктів.

За результатами здійснених заходів в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Запорізькій області під головуванням начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Віктора Шершнєва з представниками Департаменту освіти і науки Запорізької міської ради та їх територіальних підрозділів проведено семінар-нараду.

Учасники процесу обговорили низку питань щодо покращення матеріально-технічної бази навчально-виховних закладів, в тому числі харчоблоків, дотримання санітарно-гігієнічних норм, створення належних умов перебування дітей та організації безпечного харчування в закладах освіти м. Запоріжжя.

Крім того, під час заходу презентовано розроблений Держпродспоживслужбою в Запорізькій області паспорт харчоблоку освітнього закладу.

Спеціалісти Держпродспоживслужби наголосили на обов’язковому продовженні роботи щодо впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) на харчоблоках закладів дошкільної та загальної середньої освіти.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Голоси міста, що звучать попри війну: у Запоріжжі відкрили нову виставку

Допомога без кордонів: Запорізька область посилює співпрацю з італійськими партнерами

«Нас єднає Байда»: 55 нових учасників посвятили до юнацького руху «Байда»

РАДІАЦІЙНИЙ ФОН В КОНТРОЛЬНИХ ТОЧКАХ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ НА 18.10.2025

Упродовж доби окупанти завдали 898 ударів по 15 населених пунктах Запорізької області

«Діалог влади та бізнесу»: можливості для експортерів

Безпечно і безбар’єрно: у Комишуваській «підземній» школі розпочалося навчання

Підтримка ВПО та вразливих категорій населення: Міністр соціальної політики, сім’ї та єдності – із робочою поїздкою в Запорізькій області

Діти Запорізької області поїдуть на відпочинок до В’єтнаму

Він пройшов війну, пережив дві клінічні смерті, але не зламався: історія Івана Маляренка

Енергетична ситуація в Запорізькій області: обмеження споживання електроенергії стосуються лише промисловості та бізнесу

єОселя для ВПО та мешканців прифронтових територій: державна програма стала доступнішою для жителів Запорізької області