Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада вживає оперативних заходів щодо запобігання поширенню коронавірусу

12 березня 2020 - 14:19

Перший заступник голови облдержадміністрації Іван Федоров провів брифінг щодо ситуації, пов’язаної з розповсюдженням коронавірусу. У заході взяв участь в. о. директора Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України Роман Терехов.

За словами Романа Терехова, рівень захворюваності на коронавірус в Україні низький − є лише один підтверджений відповідними лабораторними дослідженнями випадок. Проте Іван Федоров зазначив, що превентивні, попереджувальні та профілактичні заходи сьогодні вкрай важливі, щоб мінімізувати проникнення і розповсюдження вірусу.

Обласна влада займає в цьому питанні активну позицію і надає перевагу швидким діям. Водночас, ставить за мету − не допустити паніки та додаткових економічних проблем. Тому вводиться низка обмежувальних заходів, які співмірні поточній ситуації та відповідають протоколам та інструкціям ВООЗ.

− Основні заходи, які прийнято по Запорізькій області, здебільшого дублюють постанову Кабміну від учора. Так, від сьогодні буде оголошено карантин у школах, дитячих садках та вищих навчальних закладах, а також обмежено проведення масових заходів (політичних, культурних, спортивних), у яких запланована участь 200 і більше людей. Це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій та без глядачів, − пояснив Іван Федоров.

Перший заступник голови ОДА зазначив, що наразі в Запорізькій області немає жодного підтвердженого випадку захворювання на коронавірус.

– Що стосується підготовки медичних закладів, на сьогодні налічується 5 пунктів для обсервації на території Запорізької області. Що стосується опорних лікарень, які мають потрібне обладнання та готові приймати пацієнтів з ознаками корона вірусу, це обласна інфекційна клінічна лікарня, інфекційні лікарні міст Мелітополь, Бердянськ, Енергодар. В усіх цих закладах охорони здоров’я є спеціалізовані бокси для розміщення пацієнтів, − заявив перший заступник голови ОДА.

Як повідомив Іван Федоров, на сьогодні є дефіцит засобів захисту та медичного обладнання, наприклад апаратів штучної вентиляції легенів. Обласна влада направила відповідну заявку до центральних органів влади на отримання відповідної допомоги. Також він повідомив, що розпочато централізоване доставлення тестів на коронавірус у регіони України, серед яких Запорізька область.

Своєю чергою Роман Терехов зазначив, що рекомендації для громадян щодо убереження від зараження є простими: мити руки та обробляти їх дезінфекційними засобами, за можливості уникати тісних контактів із великою кількістю людей, особливо − з людьми, які мають чітко виражені симптоми, за виникнення симптомів добровільно самоізолюватися і звернутися до лікаря.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей