Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі презентували всеукраїнський масштабний екопроєкт «Озеленення України»

12 березня 2020 - 12:10

У виставковому центрі «Козак Палац» відбулась публічна презентація всеукраїнського екологічного проєкту «Озеленення України». Організаторами проєкту виступають бізнес-клуб України «CEO Club Ukraine» та Національний проєкт «Книга рекордів України». Участь у презентації взяли голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Туринок та голова обласної ради Григорій Самардак.  

– Ми із задоволенням долучаємось до акції. Ми не байдужі до озеленення міста та області. В нас є екологічні кошти, які будуть виділені на озеленення Запорізького регіону. Ми тісно співпрацюємо з міською владою у цьому питанні. Будемо робити все, щоб акція стала не разовою. Ми у цьому році плануємо реконструкцію площі Фестивальної і у проєкті також передбачено озеленення навколишньої території. Сподіваюсь на підтримку і дуже приємно, що є люди, яким не байдуже, – звернувся до присутніх Віталій Туринок.  

Як повідомила генеральний директор Національного проєкту «Книга рекордів України» Ганна Крисюк, мета проєкту – привернення уваги громадськості до відновлення екосистеми країни та розвиток екологічної свідомості українців. Щоденними простими вчинками можна економити багато ресурсів природи, не забруднювати її. Висадженням хоча б одного дерева можна зробити свій внесок у збереження екосистеми планети.  

– Акцію плануємо реалізовувати упродовж 2020 року. За результатами активної підготовки в усіх регіонах буде висаджено один мільйон дерев за один день. А далі упродовж тижня в європейських країнах ми висадимо 100 млн дерев. Таким чином, ми покажемо, що Україна та українці не тільки «ходять і просять». Ми самі ініціатори, і ми об’єднуємо країни, – повідомив засновник «CEO Club Ukraine» Сергій Гайдайчук.  

Окрім висадження одного мільйона дерев, організатори планують провести цілу низку тематичних заходів. Зокрема, це висадження нових парків та алей, освітні воркшопи в навчальних закладах,  загальнодержавна інформаційна кампанія та телемарафон на підтримку озеленення України, видавництво тематичної літератури, спортивно-тематичні активності для дітей та дорослих, розробка інтерактивної карти озеленення України,  міжнародний флеш-моб «Озеленення України. Озеленення планети!» тощо. 

Сергій Гайдачук вручив символічний дарунок – фірмову марку та маленькі деревця в горщиках – на знак взаємної співпраці у майбутньому. Після чого керівники області підписали Меморандум про співпрацю та Етичний кодекс, що підтверджує плани на подальшу співпрацю.  

Долучитись до Акції «1000 000 дерев за 24 години» в рамках проєкту «Озеленення України» можуть усі охочі. Зазначимо, поки організатори не повідомляють остаточної дати висадки дерев. Організатори передбачили п’ять форм участі у висадженні дерев: в якості волонтерів, співорганізаторів, партнерів, інформаційних партнерів та еко-амбасадорів. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та французьким містом Нант

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя

Нагороди нацгвардійцям вручив Іван Федоров