Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

"Антикризові" ярмарки завойовують популярність у запоріжців

23 березня 2009 - 10:44

У суботу жителі Запоріжжя і всіх міст регіону мали можливість придбати продукти на ярмарках, які вже втретє організовує обласна виконавча влада.

Цього разу, крім місцевих товаровиробників, на ярмарок у Запоріжжя приїхали з Вільнянського, Гуляйпільського, Запорізького, Новомиколаївського, Оріхівського, Василівського, Кам'янсько -Дніпровського районів.

Запоріжжя ж представляли понад 20 виробників, у тому числі такі відомі марки як ЗАТ "Запорізький оліяжиркомбінат", ТОВ "Сладко" і ТОВ “Моліс”, ТОВ “Атлантида”, ТМ “Славія”, ТОВ “Урожай”. Деякі з них вже відмічені умовною позначкою «Купуй запорізьке», розробленою у рамках акції на підтримку місцевого товаровиробника.

Заступник голови облдержадміністрації Геннадій Фукс, який відвідав запорізький ярмарок, відзначив: «Обласна виконавча влада спрямовує всі зусилля на підтримку жителів регіону. А самі жителі в умовах кризи мають підтримати місцевого товаровиробника. Як тільки кожен з нас зробить свій, хоч маленький внесок у загальну справу – наше життя значно покращиться».

Овочі на ярмарку купували за 0,60 – 1,20 грн., фрукти 4,00-6,00 грн., яйця - від 4,50 до 5,80 горн., олія коштувала 5,70 – 6,50, риба - 7.00 – 12.50, а м'ясо - від 22 грн. Крім звичних вже продуктів харчування та товарів переробної галузі на ярмарку широко були представлені саджанці й насіння.

Селяни і працівники переробної галузі реалізували на ярмарках, що пройшли по всій території області, понад 28 тис. кг овочів та 7 тис. кг. фруктів, м'яса та ковбасних виробів – 6 тис. кг., риби – 1 750 кг ., олії – 9 300 л ., меду – 400 кг ., борошна – 1 800 кг .

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області