Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області вже складено п’ять адміністративних актів, пов’язаних з правопорушенням карантинного режиму

19 березня 2020 - 15:30

У Запорізькій області лабораторно не підтверджено жодного випадку захворювання на коронавірусну інфекцію. Наразі чотири підозри очікують спростування чи підтвердження у Києві. Такими є підсумки брифінгу голови облдержадміністрації Віталія Туринка з журналістами.

– Є люди, які звертаються з певними симптомами і знаходяться на обстеженні, лікуванні у обласній інфекційній лікарні. Втім, поки немає підтверджених випадків. Ми чекаємо на офіційні результати з лабораторії щодо наявності COVID-19 у наших пацієнтів. Але це не означає, що це нас не стосується. В світі оголошено пандемію. Лише за добу в Італії померло майже 500 людей, які хворіли на коронавірусну інфекцію. Це дуже серйозно. Зараз нам потрібно виконувати усі профілактичні заходи і вказівки, які дають лікарі, своєчасно звертатись за допомогою, уникати скупчення людей тощо. Наголошую усім: всі крамниці забезпечені і будуть забезпечені надалі продуктами харчування, усі магазини побутових товарів мають у достатній кількості необхідні товари особистої гігієни, засоби першої потреби, аптеки забезпечені ліками, засобами захисту, – наголосив Віталій Туринок.

Окремо очільник регіону зазначив, що наразі триває робота з головами усіх міст та районів щодо збільшення кількості транспортних засобів у межах міст з метою недопущення великого скупчення людей. Розглядається питання, як доставляти медичних працівників, що проживають за межами міст, до своїх робочих місць. Така сама ситуація і з працівниками великих підприємств, які не можуть припинити роботу.

В.о. директора Запорізького обласного лабораторного центру Роман Терехов повідомив, що на ранок 19 березня у світі зареєстровано 219385 випадків захворювання COVID-19, з них 85749 осіб одужали. На території Європейського регіону зареєстровано 85493 випадки захворювання COVID-19, найбільше – в Італії (35533). Позитивним є факт, що у Китаї за минулу добу не зареєстровано жодного випадку. В Україні за останню добу зареєстровано два лабораторно підтверджених випадки на коронавірусну інфекцію в Київській та Донецькій областях. Таким чином, всього за станом на ранок 19 березня зареєстровано 16 лабораторно підтверджених випадків COVID-19.

За постановою Кабінету Міністрів України контроль за виконанням покладено на МВС та Національну поліцію.

– Всі територіальні підрозділи Національної поліції переведені на посилений режим несення служби. Усі відкликані з відпусток та готові забезпечувати правопорядок на території області. В даний час на вулицях знаходиться 758 правоохоронців, з них: 520 співробітників Національної поліції та 238 – Національної гвардії України. Усі правоохоронці знаходяться у складі піших та автопатрулів, груп швидкого реагування та окремих мобільних груп. У перші дні запровадження обмежувальних заходів робота поліції є більш роз’яснювальною, втім вже складено п’ять адміністративних актів, які передано до суду. З них: три по Запоріжжю і Пологам у частині порушень правил перевезення громадян, у Якимівському районі – порушено правила торгівлі, а у Дніпрорудному відбулось зібрання за участю більше 10 осіб, – повідомив заступник начальника ГУ Національної поліції в Запорізькій області Павло Карабута.

Віталій Туринок ще раз звернувся до запоріжців із закликом залишатися у спокої та довіряти лише перевіреним джерелам інформації. Перебувати вдома – це найліпший спосіб боротьби з коронавірусом.

– Запорізькому аеропорту залишилось прийняти три чартерні рейси з Єгипту. Усім пасажирам будуть роздані пам’ятки про самоізоляцію, а також вони обов’язково мають перевіритися на коронавірус. Життя області не зупинилось. Ті, хто мають працювати у штатному режимі, не забувайте про обов’язкові профілактичні заходи. Обласна інфекційна лікарня та служба екстреної медичної допомоги вже отримали майже 7,5 млн грн з резервного фонду обласного бюджету. Чекаємо на постанову Кабміну щодо можливого переліку закупівель. Саме зараз ми маємо об’єднатись та пережити це разом, – підсумував Віталій Туринок.

Нагадуємо, в Запорізькій області працює цілодобовий штаб та гаряча лінія за номером: 0-800-503-508.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Переглянути трансляцію можна за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=9BraJWvv3eE

Читайте також

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна