Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Жук потрапив в ТОП-50 світової премії Global Teacher Prize

19 березня 2020 - 18:53

foto

За інформацією Департаменту освіти та науки облдержадміністрації, відтепер Олександр Жук – офіційно один з кращих вчителів світу. Сьогодні вночі стало відомо, що він виявився найкращим з-поміж 36 тисяч учасників та потрапив в ТОП-50 світової премії Global Teacher Prize. Наступним етапом конкурсу стане відбір найкращої десятки, переможець отримає мільйон доларів.

Олександр Жук – проактивний 29-річний учитель інформатики запорізької спеціальної школи-інтернату «Джерело», який став найкращим вчителем України за версією премії Global Teacher Prize Ukraine 2018.

Він потрапив у ТОП-30 молодших за 30 від «Київ Пост 2018», а указом Президента йому присвоєно звання «Заслужений вчитель України». Він вивчив жестову мову, щоб спілкуватися з учнями, і навіть співає з ними пісні жестовою мовою. 

Довідково.

Global Teacher Prize — це щорічна премія кращому вчителю світу. Заснована фундатором арабської освітньої корпорації GEMS, мільярдером Санні Варкі у 2014 році, вручається з 2015 року. Неофіційна назва — «Нобелівська премія для вчителів». 

Кошти для премії надає освітній фонд Varkey GEMS Foundation (Дубай). Перше висування кандидатів розпочалося у березні 2014 року в рамках форуму з питань глобальної освіти та кваліфікації Global Education and Skills Forum у Дубаї. Процес голосування і підрахунку голосів контролює аудиторська компанія PricewaterhouseCoopers.

Нагорода вручається за видатний внесок у професію вчителя. Вона є символом того, що діяльність вчителів є важливою, і вони заслуговують на визнання і нагороди. 

Переможця обирає спеціально створений комітет з видатних вчителів, освітніх експертів, журналістів, розробників, учених і підприємців. Премія вручається у березні.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни