Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Об’єднаним силам передано 16 тисяч медичних масок

20 березня 2020 - 16:52

foto

За інформацією  прес-центру ООС, для забезпечення протиепідемічного режиму у підрозділи Об’єднаних сил організовано постачання медичних масок, захисного одягу, обладнання та засобів для дезінфекції, лікарських засобів, швидких лабораторних тестів для діагностики COVID-19, а також медичної апаратури та приладів для інтенсивної терапії на випадок розвитку ускладнень від даної хвороби.

Так, за підтримки Донецької та Луганської обласних державних адміністрацій, Об’єднаним силам передано 16 тисяч медичних масок. Найближчим часом очікується надходження такої допомоги і від благодійних організацій.

Як зазначають в прес-центрі ООС, на сьогодні у складі Об’єднаних сил є 4 військових мобільних госпіталі. В них до приймання контактних осіб підготовлено ізолятори загальною місткістю до 200 ліжок. Наразі в Маріуполі додатково розгортаються 35 ліжок в інфекційних боксах військового мобільного госпіталю на випадок масового надходження хворих на коронавірус. Для проведення інтенсивної терапії у військових мобільних госпіталях є 24 апарати штучної вентиляції легень.

Також в мобільних госпіталях кожні два тижні проводяться навчання щодо роботи у випадку виявлення COVID-19. До тренувань залучаються всі, хто може буде причетним до транспортування, ізоляції, приймання та лікування хворих. Зокрема, медичний персонал госпіталів, військових частин, водії санітарного транспорту, екіпажі вертольотів.

На сьогодні серед військовослужбовців Об’єднаних сил випадків COVID-19 не зареєстровано.

У військових підрозділах та серед цивільного населення проводиться роз’яснювальна робота про заходи перестороги та толерантного ставлення до хворих на COVID-19 або осіб з підозрою на захворювання.

 

За матеріалами Урядового порталу

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області