Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Релігійні організації чекають допомоги від влади

24 березня 2009 - 15:37

Низку питань, що стосуються врегулювання державно-релігійних відносин, обговорили учасники засідання ради релігійних організацій при голові облдержадміністрації, яке провів заступник голови ОДА Микола Фролов.

Першочерговою проблемою, яка хвилює представників духовенства Запорізької області, є ціни за комунальні послуги. Тарифи на енергоносії для церкви значно вищі ніж ті, за якими сплачує населення. Однак взимку температура у деяких храмах іноді знижувалась до 5-7 градусів. Зважаючи на таку ситуацію, заступник голови ОДА Микола Фролов пообіцяв особисто зайнятися пошуком механізмів, які дозволять церквам знизити плату за комунальні послуги.

На засіданні звернули увагу на необґрунтоване, на думку служителів культу, зростання останнім часом орендної плати за землю, яка виділена релігійним організаціям під культові споруди, а також загальне ускладнення ситуації з виділенням земельних ділянок під будівництво храмів. На початок цього року у Запорізький області налічувалось 890 релігійних організацій і тільки 230 з них є узаконеними користувачами земельних ділянок.

Також п остало питання завищеної орендної плати з храмів, які знаходяться на території лікарень. Зокрема, нині у скрутній ситуації опинився храм Української православної церкви при Запорізькій міській клінічній лікарні екстреної медичної допомоги.

Члени ради звернулися до виконавчої влади з проханням прискорити повернення релігійним організаціям їхні колишні культові споруди. За роки незалежності України таких в області повернуто лише 44.

Як відзначали керівники та представники релігійних організацій різних конфесій, у ці складні часи до храмів почали ходити більше людей. Погоджуючись з цією тенденцією, Микола Фролов зазначив: «Церква – осередок духовності народу. Вона завжди стоїть поряд з людьми в усіх труднощах та негараздах, виховує настрій консолідації та об'єднання зусиль. Нині всі, і церква, і влада, і народ повинні об'єднати зусилля, щоб подолати наслідки економічної кризи».

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів

Усиновлення дитини під час війни: що потрібно знати?