Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Українців закликають дотримуватися правил карантину, щоб не допустити масового інфікування

25 березня 2020 - 13:47

foto

Свідоме ставлення громадян до проблеми поширення коронавірусної інфекції та ретельне дотримання всіх вимог і превентивних правил допоможуть Україні в більш легкій формі пройти спалах хвороби. На цьому наголосив заступник Міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

- Коли ми всі будемо свідомо дотримуватися умов карантину, і ті, хто приїхав із-за кордону, і ті, хто перебувають на території нашої країни, тільки разом ми зможемо не допустити масового поширення коронавірусної хвороби, - зазначив він та навів приклад країн, де спільними зусиллями подолано епідемію.

Він вкотре закликав українців не бути легковажними у критичній ситуації, що зачепила увесь світ та Україну, і чітко дотримуватися порад, які надає МОЗ та вимог карантину, зокрема зменшити свою мобільність, особливо людям похилого віку, які є в групі ризику.

- Ми всі повинні дотримуватися соціальної дистанції, мінімум 1,5 м, мити руки під проточною водою з милом, або використовувати антисептики (нанести 2,5-3 мл на долоні, потираючи ними 20-30 секунд), щоб унеможливити контактну передачу інфекції, - нагадав заступник Міністра.

У людних місцях він закликав носити медичні маски.

За словами Віктора Ляшка, вітчизняні виробники нарощують виробництво засобів індивідуального захисту. Водночас він звернувся до підприємців продавати медвироби в заклади охорони здоров’я та аптечну мережу, щоб забезпечити і неуможливити дефіцит даних товарів на території України.

З тими, хто все ж намагається вивести засоби індивідуального захисту за межі країни,   роботу проводить Національна поліція, Державна митна служба, Служба безпеки України.

Крім того, він повідомив, що Міністерство передало ПЛР-системи та реактиви для проведення досліджень у віросулогічні лабораторії. Також українські вчені створили тести, які наразі проходять дослідження в лабораторіях Міністерства охорони здоров'я для порівняльної діагностики.

На сьогодні в Україні є близько 400 апаратів для штучної вентиляції легень у відділеннях інтенсивної терапії та інфекційних лікарнях; ще близько 3,5 тис. - у лікарнях; є такі апарати в операційних, які проводили планові операції. При потребі в умовах поширення коронавірусу всі ці апарати використовуватимуться для надання допомоги хворим.

 

За матеріалами Урядового порталу

Читайте також

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень