Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До кінця травня податківці не проводитимуть більшість перевірок

26 березня 2020 - 13:40

foto

До 31 травня встановлено мораторій на проведення податковими органами документальних та фактичних перевірок. Таке роз’яснення надає Головне управління ДПС у Запорізькій області, посилаючись на Закон України №533.

Зазначається, що мораторій встановлено на документальні та фактичні   перевірки, за виключенням документальних позапланових перевірок з підстав, визначених п.п. 78.1.8 ст. 78 ПКУ – відшкодування з бюджету ПДВ та/або з від'ємним значенням ПДВ понад 100 тис. грн.

Інформація про перенесення документальних планових перевірок, які відповідно до плану-графіка їх проведення мали розпочатися у періоді з 18 березня по 31 травня, та на день набрання чинності Закону №533 не були розпочаті, включається до оновленого плану-графіка, який буде оприлюднено на офіційному вебсайті ДПС до 30 березня.

Документальні та фактичні перевірки, що були розпочаті до 18 березня та не були завершеними – тимчасово зупиняються на період до 31 травня.

Крім того, встановлено мораторій на документальні перевірки правильності нарахування, обчислення та сплати ЄСВ на період з 18 березня по 18 травня 2020 року.

Зазначимо, ці норми встановлено Законом України від 17 березня 2020 року №533-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)».


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області