Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Регіональний антикризовий штаб боротьби з коронавірусом надаватиме всебічну підтримку жителям області

26 березня 2020 - 18:55

Сьогодні, 26 березня, під керівництвом голови облдержадміністрації Віталія Туринка відбулось перше засідання регіонального антикризового штабу боротьби з коронавірусною інфекцією. 

Голова ОДА зазначив, що сьогодні в області діє надзвичайна ситуація, викликана розповсюдженням коронавірусної інфекції: всього у Запорізькій області, за даними обласного лабораторного центру, станом на 15:00 зареєстровано 8 випадків COVID-19.

Він зауважив, що обласною владою на сьогодні організовано доставлення медпрацівників до місця роботи. Також, за підтримки влади, обласна клінічна інфекційна лікарня та служба екстреної медичної допомоги отримали майже 7,5 млн грн з резервного фонду обласного бюджету.

- У вівторок ми отримали першу партію тестів для виявлення інфекції ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції) та тести для експрес-діагностики, їхня кількість закриває першочергові потреби Запорізької області. Швидкі тести будуть використовуватись бригадами екстреної допомоги для перевірки людей, у яких виявлено підвищену температуру та є підозра на коронавірус. У разі позитивного результату експрес-тесту лікарі мають узяти додатковий зразок для підтвердження в лабораторії за допомогою ПЛР-тесту. Крім того, для медпрацівників доставлено медичні маски високого ступеня захисту та захисні костюми, які необхідні для боротьби з поширенням COVID-19, –пояснив очільник облдержадміністрації.

Крім цього, у зв’язку з ситуацією, що склалася в області, розпорядженням голови ОДА створено Регіональний антикризовий штаб боротьби з коронавірусною інфекцією. Штаб починає діяти вже відтепер. Його головне завдання об’єднати зусилля обласної, районної, міської влади, бізнесу та силовиків, щоб стримувати ріст захворюваності, оперативно забезпечувати лікарні усім необхідним, вирішувати першочергові завдання.

Тож, на щойно створений штаб покладено виконання низки надважливих завдань:

1) розробити організаційні, фінансові, методологічні, матеріально-технічні та інші заходи, спрямовані на недопущення поширення коронавірусної інфекції;

2) координувати роботу райдержадміністрацій, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, органів самоорганізації населення області та громадськості;

3) налагодити зв’язки з бізнесом та громадянами для моніторингу епідемічної ситуації та обміну досвідом в боротьбі з інфекцією.

Як зауважив Віталій Туринок, проводити засідання Штабу будуть щотижнево (а у разі ускладнення епідеміологічної ситуації – негайно). Про діяльність Штабу, прийняті рішення та стан їх виконання буде проінформовано громадськість.

На сьогодні вже сформовано список усього необхідного для лікарень. Від завтра ознайомитися з ним можна буде на нашому сайті. З цього списку частину буде закуплено коштом обласної влади, частину допоможе закупити великий бізнес, а частину необхідного зможуть придбати охочі.

- Об'єднаймо зусилля, попри політичні погляди, матеріальні статки та інше. Наразі в пріоритеті – зберегти здоров’я українців та подолати труднощі. Допомога повинна надаватися централізовано та прозоро. Ми відзвітуємо за кожну гривню. На офіційному сайті Запорізької облдержадміністрації буде розміщено перелік потреб закладів охорони здоров’я: обладнання, засоби захисту та дезінфекції тощо. Я вірю, що підприємці області – великий, малий та середній бізнес – долучаться до цієї ініціативи та нададуть матеріальну допомогу для придбання вкрай необхідних медичних засобів. Головне – засоби захисту та дезінфекції повинні бути сертифіковані МОЗ України. Адже наше завдання – допомогти жителям області, а не нашкодити, – підсумував Віталій Туринок.

Нагадуємо, в Запорізькій області працює цілодобова «гаряча лінія» обласного штабу протидії коронавірусу (тел. 0 800 503 508). За сьогоднішню  ніч на лінію надійшло 10 дзвінків – фахівці надали необхідну інформацію та роз’яснення.

Зв’язатися з координаторами Регіонального антикризового штабу боротьби з коронавірусом можна за номерами:

 

066-909-75-44 – координатор від ЗОР Подорожко Володимир Володимирович
095-277-71-11 – Погребняк Юлія Валеріївна
050-944-27-65 – Жихар Наталія Юріївна


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Диспетчерський центр «Укренерго» застосував графік аварійних відключень до кінця сьогоднішнього дня у Запорізькій області

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ