Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі лікарні на рівних умовах надаватимуть допомогу всім пацієнтам

27 березня 2020 - 12:26

foto

На сьогодні у Запорізькій області зафіксовано 8 випадків COVID-19. Всіх пацієнтів ізольовано, вони перебувають під наглядом лікарів, їх стан середньої тяжкості.

Визначені всі контактні люди, вони ізольовані чи самоізольовані та знаходяться під медико-санітарним наглядом.

За даними Центру громадського здоров’я, за станом на ранок 27 березня в Україні 218 лабораторно підтверджених випадків  COVID-19, з них 5 летальних, 4 пацієнта одужало. За добу було зафіксовано 62 нових випадки. У Запорізькій області за останню добу медики не зафіксували жодної підозри.

За інформацією Департамента охорони здоров’я облдержадміністрації, в регіоні налічується 759 ліжок в інфекційних стаціонарах, 58 інфекційних боксів та 41 мільцеровський бокс у закладах охорони здоров’я, 112 лікарів-інфекціоністів, з них 22 - дитячих.

Як наголосив голова облдержадміністрації Віталій Туринок, ніяких VIP-палат створено не буде, всі пацієнти на рівних умовах будуть отримувати всю необхідну медичну допомогу. Рівні умови стосуються абсолютно всіх, винятків не буде. Медичні заклади та медики готові надавати необхідну кваліфіковану допомогу всім, хто її потребує.

У Запорізькій області розроблено низку заходів щодо запобігання занесенню чи розповсюдженню вірусу. Зокрема, проведено навчання медичних працівників з питань дотримання вимог протиепідемічного режиму, біологічної безпеки та біологічного захисту при виявленні особи, яка відповідає визначенню випадку гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCOV. Аналогічні семінари проведені в усіх закладах охорони здоров’я області.

Також проведено обласне спеціалізоване тренування щодо дій під час виявлення гострої респіраторної хвороби, спричиненої вірусом 2019-пСоV, в якому взяли участь керівники 3-х обласних закладів охорони здоров’я, Департаментів охорони здоров’я облдержадміністрації, Запорізької міської ради, міських  відділів охорони здоров’я, лікарень м. Запоріжжя, опорних  лікарень госпітального округу Запорізької області, ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України», працівники аеропорту тощо.

Важливо виконувати основні заходи безпеки: мити руки, використовувати антисептик, уникати дотиків до свого обличчя, дезінфікувати особисті речі (мобільні телефони, планшети тощо), тримати дистанцію 1,5 метри від інших людей, зокрема тих, хто кашляє, уникати скупчення людей, не вживати сире м'ясо, зміцнювати імунітет.

Медики наголошують, якщо у Вас симптоми: кашель, підвищена температура, утруднене дихання, протягом 14 днів Ви перебували у країні, де зафіксовано COVID-19, невідкладно зверніться до сімейного лікаря.

З будь-яких питань можна звертатись на цілодобову гарячу лінію за номером: 0-800-503-508.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії