Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Передача медичної допомоги місцевим лікарням для боротьби з коронавірусом

30 березня 2020 - 16:40

Сьогодні Запорізькій області було передано 1720 медичних костюмів біозахисту, 11 500 медичних біозахисних респіраторів №95 для «червоної зони» різних виробників та 1200 респіраторів №99 також для «червоної зони», 472 ящики медичних рукавичок по 1000 штук у кожному,  60 контурів для ШВЛ, 1200 трубок ендотрахеальних та 100 фільтрів для ШВЛ. 

Голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Туринок подякував представникам бізнесу, які підтримали ініціативу Президента України і почали надавати допомогу лікарям і жителям нашої області. А також відзначив, що держава робить усе можливе, аби забезпечити лікарів обладнанням, яке рятує життя, та засобами захисту. 

«Сьогодні саме лікарі знаходяться на передовій боротьби з коронавірусом. Ми вдячні Фонду Вадима Новинського, який один з перших в Україні почав надавати допомогу. Сьогодні наша область отримала від його Фонду костюми біозахисту та респіратори високого класу для наших медиків. Доставка здійснювалася за допомоги МЗС і за підтримки Штабу по боротьбі з епідемією коронавірусу при Офісі Президента України. Фінансову підтримку надав Фонд. Ми сподіваємося на продовження співпраці. Тільки об'єднавшись, ми зможемо перемогти нашу спільну біду» - наголосив Віталій Туринок.

Також сьогодні передано обладнання, яке держава закупила для лікарів. Це: контури та фільтри для ШВЛ, трубки ендотрахеальні. 

Директор ПАО «Запоріжсталь» Олександр Мироненко зазначив: «Розуміючи рівень загрози, що насувається, бізнеси Смарт-Холдингу і Міжнародний благодійний фонд Вадима Новинського були серед тих, хто першими відгукнувся на заклик Президента і Штабу по боротьбі з епідемією коронавірусу при Офісі Президента України надати підтримку в боротьбі з поширенням інфекції. У найближчий час відбудеться додаткова закупівля костюмів біозахисту, медичних масок, респіраторів, засобів дезінфекції та іншого медобладнання. Все це буде розподілятися в заклади охорони здоров’я, в тому числі і запорізькі».

Президент України Володимир Зеленський,  Кабінет Міністрів України та Запорізька облдержадміністрація роблять все можливе, щоб захистити людей в умовах світової пандемії коронавірусу. Не оминула хвороба і Запорізьку область. Наразі в 13 запоріжців було лабораторно підтверджено COVID-19. Одна пацієнтка одужала і вже виписана з лікарні. Також в області не зареєстровано жодного летального випадку.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни