Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Медики Дніпрорудненської лікарні отримали медичне обладнання та засоби захисту

31 березня 2020 - 12:16

Сьогодні, 31 березня, лікарям Дніпрорудненської багатопрофільної міської лікарні для боротьби з коронавірусом передано медичне обладнання та індивідуальні засоби захисту.

Зокрема, передано 100 медичних костюмів біозахисту, 1560 медичних біозахисних респіраторів №95 для «червоної зони» різних виробників та 80 респіраторів №99 також для «червоної зони», 30 ящиків медичних рукавичок по 1000 штук у кожному,  7 контурів для ШВЛ, 100 трубок ендотрахеальних та 10 фільтрів для ШВЛ. 

Голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Туринок подякував представникам місцевого бізнесу, які підтримали ініціативу Президента України і почали надавати допомогу лікарям і жителям нашої області. 

  • Влада робить все можливе, аби захистити громадян та забезпечити необхідним обладнанням та засобами захисту лікарів. Сьогодні саме лікарі знаходяться на передовій боротьби з коронавірусом та на себе приймають сьогоденні виклики пандемії. Медики працюють заради життя та здоров'я українців, їх робота сьогодні надважлива для цієї країни. Вчора Запорізька область від Фонду Вадима Новинського отримала костюми біозахисту та респіратори високого класу для наших медиків. Наразі триває розподіл виробів медичного призначення між закладами охорони здоров’я області. Ми сподіваємося на продовження співпраці та залучення нових підприємств та організацій для нашої спільної співпраці. Я нагадую запоріжцям, що важливо виконувати основні заходи безпеки, зокрема мити руки, використовувати антисептик, уникати дотиків до свого обличчя, дезінфікувати особисті речі, уникати скупчення людей, за можливості залишатися дома та працювати дистанційно, - наголосив Віталій Туринок.

Міській голова м. Дніпрорудне Юрій Коробов подякував обласній владі та Фонду Вадима Новинського, який оперативно відгукнувся на потреби медиків та надає благодійну допомогу лікарням. 

  • Ми вдячні Фонду Вадима Новинського, який почав надавати допомогу. Це дуже актуальне питання для всієї країни, своєчасна допомога для лікарень допоможе медикам мінімізувати поширення захворюваності, - відзначив Юрій Коробов.

На сьогодні у Запорізькій області зареєстровано 13 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Також в області вже одужали двоє захворілих. Наразі епідеміологи перевіряють ще 10 підозр на хворобу. Летальних випадків в регіоні не зареєстровано.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою