Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

З обласного бюджету буде виділено 151 млн грн на медичну галузь та боротьбу з коронавірусом

3 квітня 2020 - 15:15

Сьогодні відбулось пленарне засідання 36-ої позачергової сесії Запорізької обласної ради сьомого скликання. На порядку денному – важливі питання щодо забезпечення епідеміологічного стану в області та заходи запобігання розповсюдженню коронавірусу.

До присутніх звернувся голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Туринок, який закликав депутатів об’єднатися та діяти в інтересах області.

– В світі панує пандемія коронавірусу. І загроза вже не десь далеко, вона тут, на нашій землі. Зараз, ми усі маємо об’єднатись і робити те, чого від нас чекає суспільство. Ми маємо казати правду і констатувати, що наша медична галузь знаходиться у важкому стані. І це сталося не за один рік, і навіть не за десять. Це факт, але це не зупиняє нас. Радий, що депутати особисто цікавляться станом галузі. Медична галузь реформується по всій країні і досі немає чіткого розуміння її фінансування, адже на цьому етапі є заклади, як не мають договорів. Поки ці заклади будуть фінансуватися за рахунок субвенції. Ще тиждень тому я ініціював зібрати сесію та збалансувати наш бюджет. Фахівцями був зроблений секвестр бюджету і ми представили проєкт на 125 млн грн. Кошти знімалися з трансфертів по області, реконструкції площі Фестивальної та по більшості водогонів з програми «Питна вода». Залишаємо поки проєкти із співфінансуванням за кошти ДФРР. Ще маємо 26 млн грн резервного фонду. Тож, 151 млн грн – це ті кошти з бюджету, які будуть направлені на галузь медицини та боротьбу з коронавірусом. Весь світ на сьогодні об’єднався. Поставте свої політичні прапорці в куток. Давайте робити все, що від нас залежить. Критикувати завжди легше. І я вірю, що зовсім скоро епідеміологічний стан стабілізується, – наголосив Віталій Туринок.

Як повідомили у Департаменті фінансів облдержадміністрації, в обласному бюджеті на 2020 рік планується зменшити видатки на реалізацію інфраструктурних проєктів, здійснення капітальних видатків та реалізацію менш пріоритетних заходів регіональних програм.

Зокрема, зменшуються: видатки на реалізацію заходів Регіональної цільової програми «Питна вода Запорізької області» на 2012-2020 роки – 40,6 млн грн; видатки на реалізацію заходів Регіональної програми будівництва, реконструкції, модернізації об'єктів інфраструктури, соціально-культурного та екологічного призначення по Запорізькій області на період до 2020 року – 55,4 млн грн (в тому числі, по Департаменту капітального будівництва облдержадміністрації – 32,6 млн грн, надання трансфертів територіям – 22,8 млн грн); капітальні видатки установ – 5,4 млн грн; видатки на реалізацію заходів інших галузевих програм – 14,5 млн грн.

Загальний обсяг додаткового фінансового ресурсу складає 125,2 млн грн, з яких 118,8 млн грн спрямовується на підтримку закладів охорони здоров'я, та 5 млн грн – на фінансову підтримку КП «Облводоканал».

Також, включено співфінансування видатків на утримання КНП «Запорізький регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр» ЗОР в сумі 10 млн грн, які виділені обласному бюджету з бюджету м. Запоріжжя.

Депутати обласної ради підтримали зміни до обласного бюджету на 2020 рік з метою перерозподілу фінансових ресурсів для надання фінансової підтримки закладам охорони здоров'я та боротьбу з коронавірусом.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат