Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Триває ремонт дороги Н-30 Василівка – Бердянськ, визначеною проєктами «Зшиємо країну» та «Велике будівництво»

3 квітня 2020 - 17:12

Сьогодні, 03 квітня, заступник голови облдержадміністрації Володимир Тарасенко ознайомився зі станом виконання ремонтних робіт автомобільної дороги національного значення Н-30 Василівка – Бердянськ, яка відібрана в рамках програми Президента України «Зшиємо країну».

- Національна дорога Н-30 Василівка-Бердянськ має стратегічне значення та є однією з основних  транспортних артерій Запорізької області. Ця дорога є туристичним автомобільним маршрутом до курортів Приазов'я, Бердянську, Приморську. Також дорога поєднує трасу М-18 Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта та М-14 Одеса-Мелітополь-Новоазовськ, веде до Бердянського морського порту. Всі ми знаємо, як за кілька років стан дороги погіршився до аварійного через рух великовагового транспорту, в тому числі військової техніки. Дорога потребувала термінового ремонту. У рамках програми Президента України «Зшиємо країну» за напрямком Василівка-Бердянськ на початку березня розпочато роботи з відновлення дорожнього покриття. Сподіваємось, ми завершимо ремонт у заплановані терміни. Наразі роботи розпочато на двох ділянках. Будемо працювати так, щоб туристи, після завершення пандемії коронавірусу, все ж мали б змогу поїхати на запорізькі курорти. З початку проведення робіт виділено близько 13 млн грн. Попереду нас чекає проведення ще двох тендерів на наступні дві ділянки дороги. Роботи з відновлення дороги будуть продовжені, незважаючи на труднощі, з якими і ми з вами, і весь світ  наразі стикається . У цьому році ми плануємо завершити роботи на основній ділянці, - зазначив заступник голови облдержадміністрації Володимир Тарасенко.

Як наголосив начальник Служби автомобільних доріг у Запорізькій області Андрій Івко, завдяки ініціативі Президента України «Велике будівництво» сьогодні виконуються роботи на цій дорозі національного значення.

- У минулому році було виконано ремонт близько 17 км дороги, цього року плануємо зробити 119 км. На сьогодні вже працюють дві компанії - ТОВ «ОНУР» та ТОВ «Автомагістраль Південь». Всього дорога складається з чотирьох ділянок, на двох з них роботи розпочато. Планується, що цього року 119 км ремонту ми виконаємо. Термін реалізації всього проєкту буде оголошено пізніше, тому що наразі ми будемо заключати договори, проте термін реалізації проекту – 2020 рік. Основна частина фінансування – державний бюджет, також задіяно фінансування з обласного бюджету, - наголосив Андрій Івко.

 

Довідково.

Національна автомобільна дорога  Н-30 Василівка-Бердянськ є однією з основних транспортних артерій Запорізької області. Ця дорога є частково евакуаційною на випадок аварії на Запорізькій АЕС і туристичним автомобільним маршрутом до курортів Приазов'я, Бердянську, Приморську. Також по цій дорозі здійснюється перевезення вантажів в Бердянський морський торговельний порт (одного з лідерів України у своїй галузі), який постійно нарощує темпи обробки вантажів у порівнянні з минулими роками.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області