Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі роботодавці сплатили два мільярди гривень єдиного соціального внеску

6 квітня 2020 - 13:15

foto

З початку року від платників податків Запорізького регіону надійшло 2 мільярди 88 мільйонів 619 тисяч гривень єдиного соціального внеску. У Головному управлінні ДПС у Запорізькій області повідомляють, надходження у порівнянні із січнем-березнем минулого року збільшились майже на 11% або на 205 мільйонів 500 тисяч.

У березні запорізькі роботодавці забезпечили надходження до пенсійного та соціальних фондів 693 мільйони. Це на 44 мільйони або на 7% більше, ніж у березні 2019 року.

З початку року підприємства, установи, організації та підприємці м. Запоріжжя спрямували на соціальні потреби 1 мільярд 68 мільйонів, суб'єкти господарювання м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів сплатили 349 мільйонів, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 200 мільйонів, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – 140 мільйонів, Василівського та Михайлівського районів – 56 мільйонів, Пологівського, Більмацького та Розівського районів – 53 мільйони, Оріхівського та Гуляйпільського районів – 52 мільйони, Вільнянського та Новомиколаївського – 51 мільйон тощо.

Нагадуємо, що відповідно до законодавчих змін за періоди з 1 по 31 березня та з 1 квітня по 30 квітня 2020 року тимчасово звільняються від нарахування та сплати ЄСВ за себе:

  • підприємці на загальній системі оподаткування;

  • підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування;

  • особи, які провадять незалежну професійну діяльність (наукову, літературну, артистичну, художню, освітню або викладацьку, а також медичну, юридичну практику, в тому числі адвокатську, нотаріальну діяльність, або особи, які проводять релігійну (місіонерську) діяльність, іншу подібну діяльність та отримують дохід від цієї діяльності);

  • члени фермерського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах.

При цьому вони можуть прийняти рішення про сплату ЄСВ за такий період. У такому разі інформація про сплачені суми зазначається у звітності про нарахування єдиного соціального внеску.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни