Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Прізвища керівників підприємств-боржників можуть з’явитися в пресі

1 квітня 2009 - 14:54

Загальний борг підприємств Запорізької області перед своїми працівниками станом на 1 березня складає 47,6 млн. грн., з них 36,1 млн. грн. утворили економічно активні підприємства. Тому на засіданні комісії розглядали стан виплати заробітної плати та погашення заборгованості з неї саме на економічно активних підприємствах Токмака, Мелітополя, Енергодара та Бердянська.

Найбільшу суму заборгували у Токмаку – 4,6 млн. грн. Тут ситуація особливо тривожна, бо з початку року борги у підприємств міста стабільно зростають.

Підприємства Мелітополя винні працівникам 4,3 млн. грн. Однак, на відміну від Токмака, тут сума боргу з січня потроху зменшується.

Поступово розраховуються і підприємства Енергодара.

Чисельність працівників, які своєчасно не отримують зарплату, зростає у Бердянську. Тут сума боргу, у порівнянні з іншими містами обласного значення, невелика - 2,8 млн. грн., проте розраховуватись з робітниками власники підприємств у поточному чи навіть наступному місяці не обіцяють.

- Обласна влада в межах своїх повноважень готова до співпраці з тими підприємствами, які гарантують, нехай не одразу, але все ж погашати і не нарощувати борги, - звернувся до присутніх Микола Фролов.

Члени комісії поставили вимогу перед власниками проблемних підприємств визначити чіткі терміни виплати боргів своїм працівникам.

- Облдержадміністрація починає більш активно співпрацювати з обласною прокуратурою. Торік проти керівників, що не виплачували людям зарплату, було порушено 88 карних справ. У поточному році їх вже 42 і це не межа. Будемо, якщо треба, оприлюднювати прізвища керівників підприємств-боржників у засобах масової інформації, - попередив заступник голови ОДА Микола Фролов.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області