Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область отримала сучасну тест-систему для проведення лабораторних досліджень хворих на коронавірус

13 квітня 2020 - 13:39

Сьогодні, 13 квітня, Запорізькій обласний лабораторний центр МОЗ України отримав необхідне для проведення лабораторних досліджень обладнання і витратні матеріали. Гуманітарну допомогу надіслав Запорізький титано-магнієвий комбінат, який входить до  титанового бізнесу Group DF. Голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Туринок подякував благодійникам, які підтримали ініціативу Президента України і надають необхідну допомогу лікарям і жителям нашої області.

- Сьогодні ми знаходимось біля Запорізького обласного лабораторного центру, який проводить ПЛР-тести для виявлення захворювання на коронавірус. За добу фахівці здійснюють близько 150 тестувань. А за допомогою цього унікального обладнання можна проводити вдвічі більше тестів -  близько 300 аналізів за добу. Це дозволить забезпечити надання своєчасної та невідкладної допомоги хворим на CОVID-19 та проводити ще більше необхідних аналізів. Приємно зазначити, що на сьогодні ми маємо підтримку великого бізнесу, який знаходить можливість допомагати медичним закладам Запорізької області та всім мешканцям нашого регіону. Ми дякуємо Запорізькому титано-магнієвому комбінату, який входить до  титанового бізнесу Group DF, за своєчасну допомогу та підтримку, адже лише у злагодженій роботі можливо досягти позитивного результату. На сьогодні у Запорізькій області достатньо як коштів, так і обладнання для боротьби з розповсюдженням інфекції, проте, головне – це не нехтувати встановленими правилами під час карантину та деякими обмеженнями, щоб не допустити розповсюдження хвороби, - наголосив голова облдержадміністрації Віталій Туринок.

В. о. директора Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України, головний санітарний лікар Запорізької області Роман Терехов зазначив, що своєчасна діагностика – це найголовніше у боротьбі з епідемією.

- Це єдине ПЛР-обладнання, за допомогою якого можливо підтвердити чи спростувати діагноз коронавірус. Таких тест-систем в Україні всього дві. Одна з них передана Запорізькій області. Коли ми збільшили кількість людей, яких необхідно обстежити, а це і медичні працівники, і контактні особи, і родичі, а також хворі з діагнозом пневмонія, то значно збільшилась кількість зареєстрованих випадків захворювання. Тести, які ми  отримали минулого тижня, також підходять до цього обладнання. На сьогодні у Запорізькій області захворювання підтвердилось у 85 осіб, водночас, вилікувалось вже 10 людей. Коронавірус – це не вирок, але для людей віком старше 60 років та які мають супутні хвороби, це серйозна загроза. Тому я звертаюся до громадян з проханням дотримуватися всіх обмежувальних заходів, щоб не спричинити поширення інфекції, - наголосив Роман Терехов.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


Читайте також

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області