Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Соціально-економічна ситуація в регіоні складна, але стабільна

7 квітня 2009 - 13:28

За словами посадовця, у соціально-економічному житті області наразі можна виділити як негативні, так і позитивні моменти. До останніх, зокрема, слід віднести стабілізацію та покращення ситуації на ринку праці. Так, протягом квітня відбулося суттєве зниження кількості людей, що працюють у режимі неповної зайнятості – зі 136 тисяч до 107 тисяч, або приблизно на 20%. Рівень зареєстрованого безробіття протягом останнього місяця  істотно не зріс і  становить близько 41 тис. осіб.

Олександр Старух повідомив, що ці та інші питання захисту прав працюючих громадян розглядатимуться завтра на засіданні обласної тристоронньої ради – органу, до складу якого входять представники роботодавців, профспілок та обласної влади.

Позитивною вважає керівник обласної виконавчої влади й динаміку щодо скорочення боргів із заробітної плати економічно активних підприємств. Так, протягом березня завдяки вжитим обласною владою заходам борг, що існував, скоротився на 7,5 млн. грн. Щоправда, реальне скорочення за підсумками місяця буде меншим, оскільки лави поповнили нові підприємства-боржники.

- Таку ситуацію ми вже бачили у лютому. Тоді існуючий борг скоротився на 7 млн., але з’явилися нові боржники – на загальну суму 5 млн. Тож реальне скорочення тоді склало 2 млн., – зауважив Олександр Старух. – Проте позитивна динаміка, що намітилася ще на початку року, продовжується, і борги поступово скорочуються.

Занепокоєння обласної влади викликає ситуація на промислових підприємствах державної форми власності – зокрема, на «Кремнійполімері» та Бердянському заводі «Скловолокно», що й досі не працюють. На думку очільника регіону, для розв’язання цієї проблеми слід спочатку узгодити з Фондом держмайна кадрові питання  щодо керівників цих підприємств.

На завершення Олександр Старух запросив представників ЗМІ та жителів області взяти участь у черговому ярмарку сільськогосподарської продукції, що організує обласна влада з метою стабілізації цін на продукти харчування. Ярмарок відбудеться цієї суботи.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн