Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Шляхи енергозбереження райони обирають для себе самі

7 квітня 2009 - 14:41

Співбесіду з головами райдержадміністрацій щодо стану реалізації політики енергозбереження у регіоні провів перший заступник голови ОДА Олександр Бережний.

До кінця року обласна виконавча влада має намір провести енергопаспортизацію будинків бюджетної сфери, а також енергоаудит лікарняних та загальноосвітніх закладів. Тому вже сьогодні керівництво області цікавить, які заходи з енергозбереження втілюються у життя, які мають перспективу реалізації, а також, яку допомогу з цих питань території потребують.

Відповіді на ці питання сьогодні надали глави восьми районів: Приморського, Гуляйпільського, Вільнянського, Мелітопольського, Михайлівського, Бердянського, Пологівського та Оріхівського. Решта спілкуватимуться на цю тему пізніше.

Кожен район вже розробив свою комплексну програму використання енергетичних ресурсів.

Активно впроваджують у життя енергозберігаючі проекти у Приазовському, Приморському та Гуляйпільському районах. Там не тільки замінюють звичайні віконні рами на склопакети, а використовують й економні лампи для освітлення приміщень, модернізують газові котли, вже працюють котельні на соломі.

Як з ' ясувалося у ході роботи, у Михайлівському та Вільнянському районах ця робота ведеться мляво. Тому Олександр Бережний порадив їм вивчити досвід більш активних територій.

- Енергозбереження – це комплекс заходів, де кожен район може знайти свій напрямок, який буде економічно вигідний саме для нього. Ми не повинні обмежуватись котлами, освітленням, склопакетами. Треба використовувати і лічильники води, теплової енергії, - зазначив перший заступник голови ОДА.

Не варто забувати і такий напрямок, як вітроенергетика. Та тут виникає одне «але». Технічні можливості для приєднання вітряних електростанцій до електричних мереж існують лише у Приазовському та Бердянському районах.

Крім цього, незважаючи на очевидні напрацювання у напрямку енергозбереження, усі райони мають одну спільну проблему – недостатнє фінансування. Тому Олександр Бережний доручив головам райдержадміністрацій надати інформацію головному управлінню промисловості та розвитку інфраструктури щодо необхідних обсягів фінансування заходів з енергозбереження на поточний рік. Передбачається, що це питання буде запропоновано на розгляд обласної ради вже під час наступної сесії.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області