Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Аналіз ситуації із задимленням атмосферного повітря у Запорізькій області

17 квітня 2020 - 14:10

foto

Сьогодні у Запоріжжі та близьких до обласного центру територій стоїть густий дим та відчутний запах гару. Вчора у Головному управлінні ДСНС в області публікували попередження про високу пожежну небезпеку (4-й клас) упродовж 17-19 квітня на території області.

Як повідомили  у Головному управлінні ДСНС у Запорізькій області, з 10-ї ранку в оперативно-координаційний центр по лініях «101» та «112» почали надходити повідомлення про задимлення атмосферного повітря у різних районах м. Запоріжжя та Запорізького району.

Для проведення розвідки та виявлення осередків задимлення у різних напрямках було направлено п’ять одиниць техніки та 20 чоловік особового складу. Рятувальники провели моніторинг та осередків задимлення не виявили. Інформація про задимлення була надана у лабораторний центр для проведення замірів повітря. На даний час на території області надзвичайних ситуацій, які могли б призвести до задимленості атмосферного повітря такого масштабу, не зареєстровано. Підрозділи ДСHС знаходяться у місцях дислокації та готові до дій за призначенням.

Варто зазначити, що радіаційний фон у м. Запоріжжя складає 0,10 мкЗв/год, що є у межах норми.

У Запорізькому обласному лабораторному центрі МОЗ України повідомляють, горіння лісів у зоні відчуження Чорнобильської АЕС не впливає на стан радіоактивності на території Запорізької області.

Спеціалісти провели перші дослідження атмосферного повітря в період з 10:58 – до 11:50 за адресою м. Запоріжжя, вул. Казака Бабури, район будинків 18, 20. Результати свідчать про перевищення у 2,9 рази гранично допустимої концентрації вмісту сірковуглецю в атмосферному повітрі населених місць. Зафіксовано також: концентрація пилу РМ2,5 – 146 мкг/м3 (рекомендована ВООЗ безпечна середньодобова концентрація пилу РМ2,5 – 25,0 мкг/м3); та концентрація пилу РМ10 – 170 мкг/м3 (рекомендована ВООЗ безпечна середньодобова концентрація пилу РМ10 – 50,0 мкг/м3).

Результати щоденного радіаційно-гігієнічного моніторингу гамма-фону території в контрольній точці становлять 0,12 мкЗв/год, що не перевищує показники багаторічних спостережень в цьому місці. Доза опромінення від перебування на вулиці при таких рівнях гамма-фону не перевищує 1 мЗв/рік та не створює небезпеки для населення області.

Структурні підрозділи облдержадміністрації перебувають на прямому зв’язку із районними адміністраціями, щоб оперативно отримувати інформацію про можливі загоряння чи задимлення.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області