Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відремонтувати дороги обласна влада допоможе тим, хто сам вже розпочав цю роботу

10 квітня 2009 - 14:15

Про розробку проекту програми дорожнього господарства на 2009 рік, виплату заробітної плати та сплату страхових внесків до ПФУ йшла мова на черговій селекторній нараді з актуальних питань життєдіяльності та розвитку територій за участю першого заступника та заступників голови облдержадміністрації Олександра Бережного, Олександра Сіна і Романа Дригинича, представників структурних підрозділів ОДА, Запорізької міської ради та головного управління ПФУ у Запорізькій області

Облдержадміністрація вже підготувала проект програми розвитку дорожнього господарства і склала реєстр доріг і вулиць комунальної власності. Їх протяжність становить  7,9 тисячі кілометрів. Третина з них, за даними місцевих органів влади, потребує ремонту, на що знадобиться понад 40 млн. грн.

Але з обласного бюджету цього року можна виділити лише приблизно 18 млн. грн. Це вимушує провести зважений  відбір першочергових об"єктів.  При цьому до уваги  братиметься нагальність проведення ремонту і статус дороги. Крім цього, як наголосив Олександр Бережний,  відбір буде проходити за принципом:  обласна влада допоможе тим, хто сам хоча б щось робить і вчасно та правильно провів дорожній реєстр.

До цього списку потрапили шляхи, зокрема, Мелітопольського, Токмацького, Гуляйпільського, Новомиколаївського, Оріхівського, Пологівського районів.

Ситуацію з дорогами обласного центру ще не до кінця вивчили. Тому перший заступник голови ОДА поставив завдання прискорити роботу і надати проект програми на розгляд депутатів обласної ради.

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Сін порушив проблему погашення боргів із заробітної плати та страхових внесків до ПФУ.

Проблема залишається гострою, бо, на жаль, щомісяця з’являються все нові і нові боржники. Тому навіть повернута у березні давня сума боргу у 7 млн. грн. не грає суттєвої ролі. Загалом сума боргів  зменшилися по області лише на 273 тис. грн. і становить на 1 квітня на економічно активних підприємствах  35,8 млн. грн.

О. Сін змушений був констатувати ще один факт. Загальний борг зі сплати страхових внесків у регіоні з початку року зріс на 4,2 млн. грн. або на 7,8 %, тому карати керівників територій пропонував теж гривнею. Скажімо, Бердянську профінансувати виплати пенсій у  тому ж розмірі, у якому місто саме сплатило страхові внески. Тут ця цифра складає лише  43%.

- Нехай міська влада і пояснює своїм жителям, чому так сталося. Від контролю за  платами до пенсійного фонду тут  самоусунулись, - наголосив Олександр  Сін.  

На селекторі розглянуто  також інші актуальні питання життєдіяльності регіону.

 

            Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни