Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відновлено ремонтні роботи на мостах через річку Дніпро, які визнані головним об’єктом програми «Велике будівництво»

22 квітня 2020 - 14:50

Сьогодні, 22 квітня, мостові переходи через р. Дніпро відвідали голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Туринок та керівник Державного агентства автомобільних доріг України Олександр Кубраков. Посадовці ознайомились зі станом виконання робіт. Автотранспортна магістраль через р. Дніпро у Запоріжжі є інфраструктурним об’єктом загальнодержавного значення, який забезпечуватиме транспортний зв'язок між Лівобережжям та Правобережжям України.

– Сьогодні дуже  особливий день. Ми зараз на одному з найважливіших інфраструктурних об’єктів нашої країни, який входить до переліку Національної програми «Велике будівництво». Програму ініційовано Президентом України Володимиром Зеленським. Ці мостові переходи мають давню історію – вже 16 років. Останні декілька років міст не відбудовувався, стояв. На сьогодні бачимо, що будівництво відновлено. Спільними зусиллями Офісу Президента, Кабінету Міністрів, Укравтодору та запорізьких небайдужих людей ми зрушили цей довгобуд з місця. 10 квітня ДАБІ надало Службі автодоріг в області дозвіл на будівництво. Так само в нашій області продовжується ремонт національних доріг. Ми поставили завдання відремонтувати 277 км національних доріг. Триває ремонт та будівництво шкіл, дитячих садочків у рамках програми, – зазначив Віталій Туринок.

Керівник Державного агентства автомобільних доріг України Олександр Кубраков згадав, як у липні 2019 року був на цих мостових переходах разом із Президентом України Володимиром Зеленським. Тоді цей міст був явним прикладом корупції, неспроможності держави щось зробити.

– Дуже важливо, що міст є пріоритетом і для Президента, і для Парламенту. Спочатку знайшли кошти на коригування проєкту, потім пройшли експертизу та провели тендер. Зараз знайшли фінансування на початок робіт. Тим паче, всі розуміють, який зараз час для нашої країни та для світу в цілому. Проєкт «Велике будівництво» не буде зупинятись. Цей об’єкт - найголовніший пріоритет у зазначеній національній програмі «Велике будівництво», – наголосив Олександр Кубраков.

Згідно з проєктом будівництва, автотранспортна магістраль довжиною 9,1км, складається з шести  транспортних розв’язок, у складі яких 27 штучних споруд. У тому числі, два позакласні мости з окремими спорудами під кожний напрямок руху.

За інформацією Служби автомобільних доріг у Запорізькій області, 26 листопада 2019 року Служба оголосила міжнародний тендер на визначення підрядної організації для виконання робіт з будівництва автотранспортної магістралі через р. Дніпро. 21 лютого 2020 року за результатами тендерної процедури переможцем визначено компанію «Onur Taahhut». В електронній системі Прозорро «Onur Taahhut» перемогли з пропозицією 11, 918 млрд грн. Термін надання послуг – до березня 2024 року. Строк реалізації верхової частини першої черги будівництва – грудень 2022 року.

10 квітня Служба автомобільних доріг в області отримала Дозвіл на виконання робіт від Державної архітектурно-будівельної інспекції України. На сьогодні на об’єкті продовжуються підготовчі роботи з організації будівельного майданчика підрядника. Виконуються роботи з перевлаштування стапелю та підкранової естакади для поздовжнього насування прогонової будови Споруди №4, з верхової гілки на низову сторону.

 

Довідково.

У поточному році на  об’єкт «Будівництво автотранспортної магістралі через р. Дніпро в м. Запоріжжі (автомобільна дорога загального користування державного значення Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя (через м. Кременчук) – Маріуполь «Під’їзд до о. Хортиця (автотранспортна магістраль через р. Дніпро у м. Запоріжжі)») за рахунок бюджетної програми «Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення» передбачено 10 млн грн. За рахунок окремої бюджетної програми –750,6 млн грн. Наразі документи знаходяться на розгляді в Міністерстві фінансів України. За рахунок окремої бюджетної програми «Будівництво та реконструкція мостів» – 500,0 млн грн та 1 500,0 млн грн відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2020р. №254. Таким чином, усього передбачено 2760,6 млн грн.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області